ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική


ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

ü Οι δραστηριότητες μάθησης εστιάζονται στην βιωματική εμπειρία και άσκηση μέσα από δρώμενα και γεγονότα.

ü Η ενημέρωση των εμπλεκομένων σε όλα τα πιθανά σενάρια σχετικά με τις δυσκολίες υλοποίησης του έργου ώστε να εξασφαλιστεί

ü η κατανόηση και προσαρμογή σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν κάθε φορά.


Η ενημέρωση των εμπλεκομένων σε όλα τα πιθανά σενάρια σχετικά με τις δυσκολίες υλοποίησης του έργου ώστε να εξασφαλιστεί

ü η κατανόηση και προσαρμογή σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν κάθε φορά.


 ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

  • Αρχικώς θα γίνει έρευνα πεδίου για τα δεδομένα κάθε περιοχής για την σήμανση των τόπων που σχετίζονται με τους μύθους του Ηρακλή.
  • Θα εντοπιστούν φυσικοί τόποι που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν θεματικά πάρκα του Ηρακλή.
  • Θα οριστούν ο χώροι που θα υλοποιηθούν τα σεμινάρια και οι ημερίδες, από την ανατολική στην δυτική ακτή της Πελοποννήσου και της Σικελίας.
  • Θα συγκεκριμενοποιηθεί το ημερήσιο πρόγραμμα του έργου και θα προσκληθούν τουλάχιστον 20 ειδικοί εισηγητές σε θέματα πολιτιστικής και κοινωνικής επιχειρηματικοτητας.
  • Ο ορισμός της πρωτοβουλίας και η μοντελοποίηση του σχεδίου ώστε μνα υπάρχει σαφής προσανατολισμός
  • Η εκπόνηση ενός εγχειριδίου για την καθιέρωση θεσμοθέτηση Πολιτιστικών δρώμενων..και επαναλαμβανόμενων γεγονότων
  • Η συγγραφή πρότυπου εκπαιδευτικού υλικού
  • Η σύναψη συμφώνου Συνεργασίας και δικτύου για τους τόπους Ηρακλή.
  • Η διασφάλιση της βιωσιμότητας του σχεδίου μέσα από συγκρότηση του κοινωνικού κεφαλαίου της περιοχής
  • Η καθιέρωση και η θεσμοθέτηση του οδοιπορικού των τόπων και μύθων του Ηρακλή με εναλλακτικά μέσα, οδικές διαδρομές, ποδηλατοδρομίες, ιππικές διαδρομές, πεζοπορίες σε μονοπάτια.
  • Ωρίμανση των διαδικασιών για την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.

Η αποτύπωση της μυθολογικής διαδρομής οικοδιαδρομής στα ίχνη του Ηρακλή από τις πόλεις Επίδαυρος – Τίρυνθα - Νεμέα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία μήκους 180 περίπου χιλιόμετρων.  Το έργο θα δώσει το έναυσμα για άλλες πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν οι τοπικές αρχές με τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες και θα σχεδιάσει τα επόμενα βήματα, όπως ο εκσυγχρονισμός της διαδρομής (αμαξιτή οδός, μονοπάτια, ποδηλατόδρομοι, ιππικές διαδρομές με ειδική σήμανση κλπ. Το έργο μπορεί να κατασκευαστεί με Σ.Δ.Ι.Τ. και χρηματοδότηση από τους ιδιώτες επενδυτές.

Η υπογραφή συμφώνων συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για την συνέχιση του έργου κα

Θα επιδιωχθεί η δημιουργία ενός άτυπου συμβουλίου του έργου που θα αποτελείται από τους εταίρους, από εκπροσώπους των Δήμων και των επιμελητηρίων και των τοπικών οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών, για να προετοιμάσου το έδαφος για ευρύτερη συμμετοχή και δημοσιότητα. Θα δημιουργηθεί εξαρχής μια ηλεκτρονική πλατφόρμα προβολής του  έργου. Θα δημοσιευτεί ανοικτή πρόσκληση προς όλες τις τοπικές οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών που θα ήθελαν να λάβουν μέρος στις εργασίες και τα δρώμενα.

Συναντήσεις με τα επιμελητήρια, τον κόσμο των επιχειρήσεων, τους τοπικούς συλλόγους, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, συνεταιρισμούς αγροτών και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ).

Η σύμπραξη υλοποίησης του έργου θα διαθέσει τον στρατηγικό σχεδιασμό του έργου και τα πνευματικά αποτελέσματα που θα προκύψουν στην διάθεση των Περιφερειών και των Δήμων ώστε να αποτελέσει εφαλτήριο για το γενικότερο αναπτυξιακό σχεδιασμό του τουρισμού κοινωνικής εμπειρίας στην  περιοχή.

Την έρευνα πεδίου και την μελέτη για τους υφιστάμενους υλικούς και ανθρώπινους πόρους στην περιοχή παρέμβασης.

Την οργανωτική τεχνογνωσία που θα προκύψει από την διαβούλευση και τα εργαστήρια.

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε