ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Όραμα - Στόχοι


Όραμα - Στόχοι
"Α.Μ.Κ.Ε. Ερύμανθος"

 


to-vivlio-thesmoi-kai-efarmoges-tis-koinwnikis-oikonomiasΕάν θέλουμε η ανθρωπότητα και αντιστοίχως η Ελληνική κοινωνία να βγει από το αδιέξοδο της κρίσης Η οργανωμένη Κοινωνία των Πολιτών είναι το «μέσον» και ο Συνεργατισμός και η Κοινωνική Οικονομία το «μήνυμα»

 

 

Πληροφορίες:

2108813760

info@vasilistaktikos.eu

deltio-typou

Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2014

Αρ. Πρωτ: 209

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΜΚΕ ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ ξεκινά 5 δράσεις για Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς με στόχο την ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων και της Ολυμπίας μέσω του Προγράμματος Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (Τοπ.Σ.Α) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η ΑΜΚΕ ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ υλοποιεί δράσεις μέσω της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Α.ΚΟΙ.Σ.Δ.Α. στην οποία συμμετέχουν άλλοι 10 φορείς και Δήμοι.

Για το σκοπό αυτό το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 η ΑΜΚΕ ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ θα πραγματοποιήσει Ημερίδα στα Τριπόταμα στις 19:00 μ.μ. με θέμα: «Κοινωνική Οικονομία και Ανάπτυξη».

Ο στόχος της παρέμβασης είναι η δημιουργία κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων μέσα από την ενεργοποίηση και την κινητοποίηση των τοπικών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και των τριών περιφερειακών ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδας (Νομός Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας) με τελικό σκοπό την ανάπτυξη της τοπικής απασχόλησης και την δημιουργία νέων αγαθών και υπηρεσιών στους τομείς αγροτουρισμού – οικοτουρισμού, κοινωνικής φροντίδας, προώθησης τοπικών προϊόντων και των social media.

Οι δράσεις για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών που θα δημιουργηθούν στην περιοχή θα έχουν τις παρακάτω θεματικές:

 Αγροτουρισμός- Οικοτουρισμός  Ιππικός Συνεταιρισμός  Αρωματικά Φυτά  Social Media   Κομποστοποίηση και Φυτώρια  Ξενώνας στη Μονή Πορετσού

Προϋπόθεση για την δημιουργία  των Κοινωνικών Συνεταιρισμών είναι η επιλογή ωφελουμένων οι οποίοι θα επιμορφωθούν σε θεματικά εργαστήρια σχετικά με τη δράση που θα αναλάβουν. Παράλληλα, η ΑΜΚΕ ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ...


prespa-korca-dorean-mathimata-e-learning

Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό

Πρέσπα & Κορυτσά 

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα IPA Διασυνοριακής Συνεργασίας

«Ελλάδα-Αλβανία» 2007-2013

 ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ E-LEARNING ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό - Πρέσπα & Κορυτσά» προσφέρει εντελώς δωρεάν 3 μαθήματα e-learning σε 3 διαφορετικές γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά και Αλβανικά).

Τα μαθήματα προορίζονται για φοιτητές, επαγγελματίες και επιχειρηματίες που αναζητούν νέες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού, με γνώμονα την υποστήριξη του περιβάλλοντος και του πολιτισμού. Κάθε μάθημα διαρκεί περίπου ένα μήνα, ενώ έπειτα από επιτυχή παρακολούθηση και των τριών κύκλων μαθημάτων παρέχεται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Παρακολούθησης. Τα μαθήματα έχουν προσαρμοστεί ώστε να υπάρχει ένας ευέλικτος ρυθμός μελέτης, παρέχοντας πληροφορίες, υλικό αυτοαξιολόγησης και παραδείγματα από τη διασυνοριακή περιοχή της Πρέσπας-Κορυτσάς. Τα αντικείμενα μελέτης και τα χρονοδιαγράμματα κάθε μαθήματος παρουσιάζονται στη συνέχεια.


---120-------

Αναδημοσίευση απο imerisia

Χρηματοδοτικές ενισχύσεις για 120 επιχειρηματικές και επαγγελματικές δραστηριότητες φέρνει νέο κοινοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που διαχειρίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σκοπός είναι η επιδότηση δράσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να κάνουν εξαγωγές. Οι δαπάνες που χρηματοδοτούνται στους κλάδους της μεταποίησης, του χονδρικού εμπορίου και υπηρεσιών είναι η αναβάθμιση των προϊόντων μέσα από την ανανέωση ή την αλλαγή της παραγωγικής δραστηριότητας καθώς και η καλύτερη προβολή τους στις ξένες αγορές.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ» είναι 30 εκατ. ευρώ και τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται από 30% έως και 55% για δαπάνες ύψους από 20.000 έως 200.000 ευρώ. Οι υψηλότερες επιδοτήσεις δίνονται στις μικρές και τις μεσαίες, και οι χαμηλότερες στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ανάμεσα στις επιχειρηματικές και επαγγελματικές δραστηριότητες που μπορούν να τύχουν χρηματοδότησης είναι από τους κλάδους της μεταποίησης τροφίμων και ποτών, των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, του ξύλου, της κατεργασίας δέρματος, των εμπορικών αντιπροσώπων οχημάτων και ανταλλακτικών, των συνεργείων αυτοκινήτων, αλλά και επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την πληροφορική, τις τηλεπικοινωνίες, τους σχεδιαστές, γραφίστες κ.λπ.

Οι επιχειρήσεις που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να τηρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Να δραστηριοποιούνται νόμιμα εντός της ελληνικής επικράτειας και να λειτουργούν αδιαλείπτως την 1η Ιανουαρίου του 2012 έχοντας κλείσει τουλάχιστον μία δωδεκάμηνη χρήση. Να είναι εταιρικές κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, δηλαδή ΑΕ,...

innovative-practices-in-biotourism

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό. Το εν λόγω πρόγραμμα αναδύεται ως φυσική συνέπεια της ανάγκης για συντονισμένη οικονομική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία. Προωθεί την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, με στόχο την περαιτέρω επέκταση μιας συνεργασίας βασισμένης σε κοινές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων της Κορυτσάς στην Αλβανία και της Πρέσπας στην Ελλάδα. Το εγχείρημα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας, «Πρόγραμμα IPA (Μηχανισμός Προενταξιακής Βοήθειας) Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας 2007-2013» και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Αλβανίας και θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.

Πρωταρχικός στόχος του έργου είναι να προωθηθεί η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, ώστε να αυξηθεί το βιοτικό επίπεδο και να διευκολυνθούν οι διασυνοριακές σχέσεις της Πρέσπας και της Κορυτσάς, μέσω της ενίσχυσης της ποιότητας του τουρισμού τους.

Στόχοι 

Η δημιουργία ενός διασυνοριακού δικτύου συνεργασίας και η ανάπτυξη κοινών διασυνοριακών τουριστικών πακέτων προστιθέμενης αξίας. Η αναβάθμιση της ποιότητας του τουρισμού στις παρεμβαλλόμενες περιοχές, μέσω πρωτοποριακών πρακτικών στα πεδία του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, καθώς και με τη διαδραστική συμμετοχή όλων των συνεργαζόμενων μερών. Η συμμετοχή των τοπικών...

2013-07-18-08-04-50

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΙΚΟΝΟΜΙΑ –ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 

Διάλογοι με τον Βασίλη Τακτικό 

Για το Νέο «Κοινωνικό Συμβόλαιο»

Η κοινωνική οικονομία είναι μια θέσμιση οριζόντια, από τα κάτω, παράλληλα με τη συμμετοχική δημοκρατία, με βασικό στοιχείο τη συγκρότηση του κοινωνικού κεφαλαίου, μέσα από τους θεσμούς της αλληλεγγύης, την συνεργασία και  την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας η οποία με τη σειρά της  βασίζεται στη συμμετοχικότητα και  στην ελεύθερη βούληση της κοινότητας και την ανοιχτή διαβούλευση στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Στηρίζεται επίσης στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, στα κοινωνικά δίκτυα που περιορίζουν τους μεσάζοντες και συντελούν στη μείωση του κόστους των συναλλαγών, για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών προς όφελος των πολλών και όχι των κερδοσκόπων.

Πρόκειται για μια ανοιχτή διαδικασία συμμετοχικότητας στα κοινωφελή έργα. Για την προσπάθεια καθιέρωσης μιας ενότητας όχι μόνο στα λόγια ενός υποτιθέμενου εθνικού εργαλείου αλλά στην πράξη, στην παραγωγή και διανομή υλικών και πνευματικών αγαθών χωρίς εκμετάλευση.  

Περισσότερα 

Ο πολίτης – φιλόσοφος. Από την Αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία στη σύγχρονη κρίση της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας

Η «Δημοσιογραφία Πολιτών» και ο κοινωνικός ακτιβισμός είναι οι «άδηλοι πόροι» κοινωνικής προσφοράς συγκέντρωσης «κοινωνικού κεφαλαίου», που ενώ δεν καταγράφονται κάπου επίσημα, κινούν τα νήματα της κοινωνικής οικονομίας. Οι ηλεκτρονικές εκδόσεις «Social Activism Αθηνών» και «Οίκοpress» ανταποκρίνονται σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Ανατρέποντας τα δεδομένα του συμβατικού τρόπου πληροφόρησης, η ΑμΚΕ «Ερύμανθος»,...

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε