ΑΜΚΕ Ερύμανθος



Youth in Action Program

Youth-in-Action-big-both

Youth In Action Program

Club for Youth Empowerment 018

Gender Equality

Way to inclusive society

Nis, Serbia, 5-12 April 2012

Στα πλαίσια του προγράμματος Youth In Action, η μη κερδοσκοπική οργάνωση Club for Youth Empowerment 018 με έδρα της τη Σερβία, οργάνωσε και φιλοξένησε τη δράση:

Ισότητα των φύλων, Ο Δρόμος για μια περιεκτική κοινωνία.

Σε αυτή την εκπαίδευση πήραν μέρος συμμετέχοντες από 6 χώρες, τη Σερβία, την Ελλάδα, τη Τουρκία, τη Μάλτα, τη Βοσνία και την Π.Γ.Δ.Μ.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε η Α.Μ.Κ.Ε. Ερύμανθος με 4 συμμετέχοντες. Η εκπαίδευση χωρίστηκε σε δύο μέρη, ένα στην θεωρία τη νομοθεσία και την πράξη της ισότητας των φύλων σε κάθε χώρα και δύο στο πως θα προωθήσουμε με τη χρήση φωτογραφίας το θέμα της ισότητας.

Για το πρώτο κομμάτι, αυτό της θεωρίας, ανάλογα με την δραστηριότητα και το είδος της, χωριστήκαμε σε ομάδες και μελετήσαμε κάποιο άρθρο ή κάποιο βίντεο σχετικό με το θέμα μας. Έπειτα καλεστήκαμε να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας ως ομάδα και να τα παρουσιάσουμε στις υπόλοιπες ομάδες. Έτσι καθένας από μας είχε την ευκαιρία να επεκτείνει την αντίληψη του σχετικά με την ισότητα των φύλων στα πλαίσια του νόμου και της πραγματικότητας σε κάθε χώρα από τις 6 συμμετέχουσες.

Για το δεύτερο κομμάτι, αυτό της χρήσης της φωτογραφίας για την προώθηση του θέματος της ισότητας, κάναμε μαθήματα φωτογραφίας για να μάθουμε να τραβάμε σωστά φωτογραφίες και πορτραίτα και έπειτα εξασκήσαμε τις ικανότητες αυτές που αναπτύξαμε τραβώντας φωτογραφίες σχετικές με το θέμα μας. Αυτές τις φωτογραφίες, τις εκθέσαμε, την τελευταία μέρα της εκπαίδευσης στην κεντρική πλατεία της πόλης Nis όπου και φιλοξενούμασταν, με πλήθος θεατών και περαστικών να παρακολουθούν την έκθεσή μας.

Τα θεωρητικά συμπεράσματα και οι ιδέες που είχαμε καθώς και οι φωτογραφίες που τραβήξαμε είναι πολύ σημαντικά ευρήματα για την προώθηση του θέματος της ισότητας των φύλων σε πρακτικό επίπεδο και για τη χώρα μας. Επεκτείναμε ιδέες και απόψεις ικανές, με μια καλή στρατηγική προώθησης, να αποτελέσουν ικανότατο εργαλείο για την προώθηση του θέματος της ισότητας των φύλων.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία, στα πλαίσια μίας πολυπολιτισμικής βραδιάς, να ¨διαφημίσουμε¨ την Ελλάδα και τον Ερύμανθο , μέσω μιας παρουσίασης αφενός του Ερύμανθου και του έργου του και αφετέρου μιας παρουσίασης παραδοσιακών φαγητών, ποτών και χορών της Ελλάδας. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι και οι δύο παρουσιάσεις αφήσανε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σε γενικές γραμμές, η εξαήμερη αυτή εκπαίδευση, ήταν πολύ χρήσιμη για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι η ευκαιρία που μας δόθηκε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας ως Ερύμανθος με τις γειτονικές χώρες έτσι ώστε στο μέλλον να μπορέσουμε να συνεργαστούμε σε κάποια δράση.

 


 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε