ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Δράσεις


Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πεζοπορία στο μονοπάτι Κατριβά-Βασιλικής και στον αρχαιολογικό χώρο της Ψωφίδας
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΜΚΕ Ερύμανθος   
Πέμπτη, 04 Οκτώβριος 2012 11:35

monopati

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 περπατήθηκε για πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια, το μονοπάτι που αρχίζει από την πλατεία του χωριού των Τριποτάμων (Ψωφίδα) και καταλήγει στη μαγευτική πηγή Βασιλική. Το μονοπάτι αυτό –όπως και άλλα στην περιοχή– διανοίχθηκε και επιδιορθώθηκε σε ορισμένα σημεία από την ομάδα κοινωφελούς εργασίας της ΑΜΚΕ Ερύμανθος, στην οποία εργάσθηκαν με όρεξη και μεράκι νέοι από την περιοχή.

 

Τα μέλη της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία, αφού πρώτα απόλαυσαν πεντανόστιμες πέστροφες, εκτρεφόμενες στα νερά των πηγών του ποταμού Ερυμάνθου, στον πλατανοσκέπαστο χώρο της παραδοσιακής ταβέρνας “Ο Μύλος”, οδηγήθηκαν με την εθελοντική προσφορά του αρχειονόμου-ιστορικού κ. Σπύρου Θ. Τακτικού, ο οποίος με μεγάλη ευχαρίστηση προσέφερε τις γνώσεις του στα μέλη του περιπατητικού αυτού συλλόγου.


Camp       arch


Ο περίπατος άρχισε από τη θέση της παλαιάς τοξωτής γέφυρας του ποταμού Ερυμάνθου, η οποία ενώνει τους νομούς Αχαΐας και Ηλείας. Έπειτα οι φυσιολάτρες επισκέπτες, ακολουθώντας το μονοπάτι, πέρασαν από τον υπό διαμόρφωση χώρο αναψυχής Κατριβά, εντυπωσιάστηκαν με τα λείψανα της αρχαίας Ψωφίδας (τείχη, ακρόπολη, θεμέλια οικοδομημάτων κτλ.) και την τοπική μυθολογία, γοητεύθηκαν από το φυσικό τοπίο και δροσίστηκαν με το νερό των πηγών Κατριβά και Βασιλικής.


bridge    __1  __2


__3     __4


Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το φρουριακό συγκρότημα του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εντός του οποίου έχουν συγκεντρωθεί σπαράγματα αρχαιοτήτων από την περιοχή (σπόνδυλοι κιόνων, κιονόκρανα κ.ά. αρχιτεκτονικά μέλη), με σκοπό τη φύλαξη και την προστασία τους.


__5       __6

 

Τέλος, ολοκληρώνοντας την περίπου δύο ωρών περιήγησή τους, οι πεζοπόροι επέστρεψαν στην πλατεία των Τριποτάμων, επισκέφθηκαν παραδοσιακά καφενεία και παντοπωλεία, φωτογραφήθηκαν μπροστά από την πέτρινη γέφυρα που διασχίζει τον ποταμό Αροάνιο και παρατήρησαν από απόσταση το σημείο της ένωσης των τριών ποταμών (Ερυμάνθου, Αροανίου και Σειραίου).

__7

Τα μέλη της Κοινο­_τοπίας εκδήλωσαν την ικανοποίησή τους για τη φιλοξενία που δέχθηκαν από τους κατοίκους, φωτογράφησαν τα κατά τόπους φυσικά και ιστορικά μνημεία και αγόρασαν φρέσκα τοπικά προϊόντα. Εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής κάνοντας ποικίλου τύπου ερωτήσεις.

Η εξόρμηση αυτή τους άφησε μια ωραία ανάμνηση και έδωσαν την υπόσχεση ότι θα επισκεφτούν ξανά την περιοχή για να απολαύσουν και τις υπόλοιπες ομορφιές του τόπου μας που δεν πρόλαβαν να δουν.


ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Γ' Σεπτεμβρίου 69

104 33 Αθήνα

Email: erymanthos2@gmail.com  

Tηλ: 210 8813760, 2108813761


 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε