ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες Άρωμα Ανάπτυξης στην Αργολίδα


Άρωμα Ανάπτυξης στην Αργολίδα

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

 

Το άγνωστο στην Ελλάδα «follow up» έκαναν στο Λυγουριό, στις 21/10/2012 στο Λυγουριό, οι συμμετέχοντες στην Επίσκεψη Μάθησης (Learning Visit) στην Θεσσαλονίκη-Κιλκίς-Πέλλα, μετά την ανασυγκρότηση τους στην καθημερινότητα και εν όψει της παρουσίασης της 4 Νοε 2012 στο Ναύπλιο, στις 18.00, στην αίθουσα της Π. Ε. Αργολίδας.

Μετά την ανακεφαλαίωση των όσων άκουσαν, γνώρισαν, συζήτησαν και βίωσαν με την Δρ Ε. Μαλούπα (Τακτική Ερευνήτρια ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) & τους συνεργάτες της στο Εργαστήριο Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Καλλωπιστικών φυτών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσίων, την Δρ Κατερίνα Γρηγοριάδου (ΜΥΡΤΙΣ) και τον τ. ευρωβουλευτή Γιάννη Γκλαβάκη, οι συμμετέχοντες κατέληξαν:

  1. Να συστήσουν τυπική μορφή στην Αργολίδα για την καλλιέργεια, μεταποίηση, αξιοποίηση και εμπορία  αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών
  2. Να στοχεύσουν στην προσαρμογή των παραγόμενων τελικών προϊόντων στην αγορά του εξωτερικού.
  3. Η δομή που θα συσταθεί να είναι ανοικτή για να δεχθεί και άλλους ενδιαφερόμενους καλλιεργητές αρωματικών-φαρμακευτικών.
  4. Να επιδιώκουν την συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, την ΕΝΑ Αργολίδας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση
  5. Να αξιοποιήσουν την έρευνα και τεχνογνωσία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και άλλων διαθέσιμων πηγών έρευνας και γεωργικών εφαρμογών.
  6. Να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην ίδρυση και αποτελεσματική λειτουργία του Ασκληπιείου Βοτανικού Κήπου Επιδαύρου.

Οι συμμετέχοντες επέλεξαν τριμελή συντονιστική επιτροπή για την δρομολόγηση των αποφάσεων και για την επιλογή της αποτελεσματικότερης και προσφορότερης τυπικής δομής και πιθανών στόχων, αποτελούμενη από τον κ. Βαγγέλη Μπινιάρη (Δήμαινα, 6973787609), τον κ. Δημήτρη Πεπόνα (Ναύπλιο, 6932266484) και τον κ. Παύλο Στριφτό (Πόρτο Χέλι, 6977009788).

Η κα Γεωργία Δρόσου –Παγίδα, πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας, δρομολόγησε τις επόμενες κινήσεις που είναι:

-Ανοικτή στο ευρύ κοινό εκδήλωση ενημέρωσης για τα όσα αντλήθηκαν στην Επίσκεψη Μάθησης θα γίνει στις 4 Νοε 2012, στις 18.00, στην αίθουσα της Π. Ε. Αργολίδας στο Ναύπλιο,

-Επιδίωξη συμμετοχής στον απολογισμό-προγραμματισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, στο Λιτόχωρο Πιερίας, στις 11 Νοε 2012, στις 11.00.

-Συμμετοχή του κ Δημήτρη Γιώργα στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών, στις Βρυξέλλες, στις 6 Δεκ 2012, με την αποστολή της ΠΕΝΑ.

-Πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους καλλιεργητές για να συμμετέχουν στην σύσταση της δομής, στις 18 Νοε 2012, στις 18.00, στο Λυγουριό.

-Συμμετοχή Νέων Αγροτών από την Αργολίδα με Πετυχημένες Πρακτικές στο Περίπτερο της ΠΕΝΑ στην Zootechnia, 6-10Φεβ 2013, στην Θεσσαλονίκη.

-Και βέβαια τις τακτικές εβδομαδιαίες συναντήσεις στο Κέντρο Νεότητας Δήμαινας, ενώ η ΕΝΑ Αργολίδας είναι ανοικτή σε προτάσεις για συζητήσεις σε αγροτικά.


Για την καταγραφή, Δημ. Μιχαηλίδης, 6998282382

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε