ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες Βότανα για υγεία & φυσική αντοχή


Βότανα για υγεία & φυσική αντοχή

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Την Πέμπτη, 15 Νοε 2012, στις 19.00, στον πολυχώρο «Γοργόνες & Μάγκες» στην Πάχη Μεγάρων (22960 28989) ο βοτανολόγος Δρ Νικόλαος Σαμαρίδης θα μιλήσει με θέμα «Βότανα για υγεία και φυσική αντοχή».

Με την αλλαγή του κλίματος, λόγω φθινοπώρου, ο οργανισμός του ανθρώπου παρουσιάζει ιδιαίτερες ευαισθησίες και ανάγκες προσαρμογής, που μπορούν να υποστηριχθούν με κατάλληλες αντιδράσεις.

Ο σύγχρονος τρόπος διατροφής έχει απομακρύνει από τις φυσικές πηγές άντλησης «δύναμης» για την αντιμετώπιση των νέων καταστάσεων.

Η Ελληνική φύση έχει τεράστια βιοποικιλότητα και τα βότανά της χρησιμοποιήθηκαν κατά ποικίλους τρόπους για την ενίσχυση ή ακόμα και θεραπεία των ανθρώπων από αρχαιοτάτων χρόνων.

Δυστυχώς φαίνεται ότι αρχίσαμε να χάνουμε την επαφή μας με την φύση γύρω μας, με τις δυνατότητες που έχουμε, αλλά και με την σημειολογία των ονομάτων των φυτών και τις ιδιότητές τους.

Ο Δρ Ν. Σαμαρίδης προσφέρθηκε να βοηθήσει να επαναπροσεγγισθούν οι δυνατότητες των βοτάνων της ελληνικής φύσης, και του τόπου, αφού τα αναγνωρίσουμε, και εντοπίσουμε πιθανές ιδιότητές τους ακόμα και από το όνομά τους.

Μια προηγούμενη ενημέρωσή του Δρ Ν. Σαμαρίδη τους κατοίκους του Δήμου Επιδαύρου για τα Ιερά Βότανα της Ασκληπιείας Ιατρικής, οδήγησε στην δρομολόγηση δημιουργίας Ακληπιείου Βοτανικού Κήπου.

Η γνωριμία με τα ελληνικά βότανα ίσως θα μπορούσε, αφού γίνει η ενημέρωση, να αποτελέσουν καλή αγροτική επαγγελματική δραστηριότητα για νέους αγρότες, και αντικείμενο καινοτόμων αγροτικών επιχειρηματικών ευκαιριών.

Ο πολυχώρος «Γοργόνες και Μάγκες» πρόσφερε τον φιλόξενο χώρο του για την ενημέρωση των κατοίκων των Μεγάρων για τα ελληνικά βότανα για υγεία και φυσική ανοσία. Άλλωστε στις «Γοργόνς & Μάγκες» ήδη υπάρχουν ευκαιρίες για «English for kids» (κάθε Δευτέρα, 18.00-19.00), για «Μπλεξίματα», κατασκευές κούκλας & θεατρικό παιχνίδι (κάθε Τρίτη, 18.00-19.00), για «Χορό για παιδιά» (κάθε Τετάρτη, 18.00-19.00), και για γυμναστική για μαμάδες και παιδιά «Παίζω με την Μαμά» (κάθε Πέμπτη, 18.00-19.00).

Την Πέμπτη, στις 15 Νοε 2012, στις 19.00, στον πολυχώρο «Γοργόνες & Μάγκες», στην Πάχη Μεγάρων (22960 28989) καλούνται όλοι για ενημέρωση για τα «ΒΟΤΑΝΑ για ΥΓΕΙΑ και ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΟΣΙΑ», αλλά και για συζήτηση, αν ενδιαφέρονται, και για άλλα σημαντικά θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα.

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε