ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες ΑγροΝέα: e-μουσεία, Βιιολογικά, Πλωτό Θερμοκήπιο, Όσπρια-διαβήτης...


ΑγροΝέα: e-μουσεία, Βιιολογικά, Πλωτό Θερμοκήπιο, Όσπρια-διαβήτης...
Τετάρτη, 28 Νοέμβριος 2012 10:36

του Δημήτρη Μιχαηλίδη


Διαχρονικό: Αν θέλεις να αλλάξεις τις καταστάσεις γύρω σου, άλλαξε πρώτα τον εαυτό σου.


e-μουσεία

Μουσείο Ακροπόλεως, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Δήλος, Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς, Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Αρχαιολογικός Χώρος Ελευσίνας- E-Book GR

Βιολογικά

Η κατανάλωση βιολογικών μείωσε την έκθεση σε ανιχνεύσιμα φυτοφάρμακα κατά περίπου 30%. Τα βιολογικά τρόφιμα περιείχαν σημαντικά πιο υψηλά επίπεδα συνολικών φαινολικών ενώσεων (αντιοξειδωτικά). Στο βιολογικό γάλα & στο βιολογικό κοτόπουλο ανιχνεύτηκαν υψηλότερα ποσοστά ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Έρευνα στο Πανεπιστήμιο Stanford. mednutrition.gr


Πλωτό θερμοκήπιο

Το Science Barge είναι ένα πλωτό θερμοκήπιο παραγωγής λαχανικών και πλέει στον ποταμό Hudson της Νέα Υόρκη. Το πλεούμενο κινείται αποκλειστικά με «πράσινες» πηγές ενέργειας: ηλιακή, αιολική και βιοκαύσιμα, με μηδενικές εκπομπές CO2. Τα λαχανικά τρέφονται αποκλειστικά από νερό κι όχι από το έδαφος. Στόχος είναι να διαπιστωθεί εάν είναι βιώσιμη μια καλλιέργεια που δεν θα απαιτεί χώμα, αλλά νερό, αποκλειστικά από το ποτάμι και τη βροχή, χωρίς λίπασμα ή «κτόνο».

newsbeast.gr


Όσπρια-διαβήτης

Η κατανάλωση περισσότερων όσπριων (φασόλια, ρεβίθια, φακές), στο πλαίσιο μιας διατροφής χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, φαίνεται ότι βελτιώνει τα επίπεδα του σακχάρου και μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2. Η κατανάλωση 190 γρ. οσπρίων ημερησίως (ένα φλιτζάνι) συνεισφέρει στον έλεγχο του σακχάρου, αλλά και στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου των διαβητικών ασθενών.

Πανεπιστήμιο Τορόντο, Archives of International Medicine. vita.gr


Γεωργ. Μηχανική

Η Εταιρεία Γεωργικών Μηχανικών Ελλάδος (ΕΓΜΕ) προκηρύσσει διαγωνισμό καινοτομίας και προσκαλεί νέους γεωργικούς μηχανικούς ηλικίας έως 35 ετών να υποβάλλουν τις καινοτόμες ιδέες τους στα Αγγλικά μέχρι 31 Μαρ 2013. Στόχος του διαγωνισμού της ΕΓΜΕ είναι να αναδείξει και να προωθήσει τις καινοτόμες ιδέες προκειμένου να βρουν πρακτική εφαρμογή και τα οφέλη να φτάσουν στη γεωργία και τους τελικούς χρήστες. Συνεπώς, η ιδέα θα πρέπει να μπορεί να εφαρμοστεί προς όφελος της γεωργίας. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Διακύμανση εκκοκισμένου βάμβακος στην Νέα Υόρκη

cottonny

 

  

http://agro2020.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html 


ΕΞΑΝΤΑΣ video 

Αντί για το Video Club, δοκιμάστε ένα εξαίρετο site με ντοκυμαντέρ. Θα σας είναι πιο χρήσιμο. http://www.exandasdocumentaries.com/.


Ημερομηνίες

26/11/12, Θεσ/νίκη, ΤΗΕ ΜΕΤ, 16.30, Βιο-Αγρο-Επιχειρηματικότητα

26/11/12, Πάχη. Μεγάρων, 19.00, Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

6/12/12, Βρυξέλλες, Βέλγιο, Ευρ. Συνέδριο Νέων Αγροτών

11/12/12, Αθήνα, G. Bretania, Παρουσίαση VC Forum 

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε