ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες ΑγροΝέα: Κοινωνία, ecoRacer, πρασινα κοτόπουλα


ΑγροΝέα: Κοινωνία, ecoRacer, πρασινα κοτόπουλα
Τετάρτη, 28 Νοέμβριος 2012 10:59

του Δημήτρη Μιχαηλίδη

Διαχρονικό : Ο ηγέτης είναι σαν τον αετό. Πάντα πετάει μόνος του και βλέπει από ψηλά.


Ρυπαντής …

Μεγάλες ποσότητες νεκρών πτηνών άδειαζε εντός της λεκάνης απορροής της τεχνητής λίμνης Μαραθώνα ο 53χρονος ιδιοκτήτης πτηνοτροφείου... στον Αυλώνα Αττικής, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον οδηγό φορτηγού, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Δ/σης Ασφάλειας Αττικής.

 agrotikabook.gr. 14/11/12.

 SociedadΗ κοινωνία είναι έτσι: 

Ο φτωχός δουλεύει. Ο πλούσιος τον εκμεταλλεύεται. Ο στρατιωτικός φυλάει και τους δυο. Ο φορολογούμενος πληρώνει και για τους τρεις. Ο τεμπέλης ξεκουράζεται και για τους τέσσερις. Ο μπεκρούλιακας πίνει και για τους πέντε. Ο τραπεζίτης καταχράται και τους έξι. Ο δικηγόρος κοροϊδεύει και τους επτά. Ο γιατρός σκοτώνει και τους οκτώ. Ο νεκροθάφτης θάβει και τους εννέα. Ο πολιτικός ζει εις βάρος και των δέκα...  

Τα παραπάνω είναι σε πλάκα σε πλατεία στην Σεβίλη. (μου το έστειλε ο Γιώργος).


Δήμοι-Δάνεια

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, το 2010 πρωταθλητές στη δανειοδότηση ήταν: Δήμος Φυλής 358%, Δήμος Αμαρουσίου 284%, Δήμος Περάματος 264%, Δήμος Αχαρνών 264%, Δήμος Πειραιώς 229%, Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος 209%, Δήμος Αγιάς 206%, Δήμος Δίου - Ολύμπου 195%, Δήμος Ρόδου 191%, Δήμος Καρδίτσας 188%.

Πηγή: Αυτή είναι η σπατάλη και η διαφθορά που έφερε επίτροπο στους δήμους | iefimerida.gr

http://www.iefimerida.gr/node/77334#ixzz2Cn3WJhOq

  


hydrocarΑυτοκίνητο υδρογόνου, έτοιμο να βγει στην αγορά, κατασκεύασε ομάδα φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, ωστόσο η ελληνική νομοθεσία εμποδίζει την αξιοποίηση του εντός συνόρων! Κινείται με υδρογόνο, εκπέμπει μηδενικούς ρύπους (μόνο νερό) και χρειάζεται ένα λίτρο καύσιμου για 434 Km! Το Eco Racer θα μπορούσε να παραχθεί με κόστος κάτω των 10.000 €  (ΣΚΑΙ) και έχει διαπρέψει σε δοκιμασίες ασφάλειας και οικονομίας.

 www.autotriti.gr, 1/10/2012.


Βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=moej2V1a5SU&feature=player_embedded, Ένα πορτογαλικό βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους, που μιλάει για την κρίση. Θα μπορούσε να είναι ελληνικό και θα είχε πολλά περισσότερα να πεί.


exchangeBARΣτα ποιο περίεργα εστιατόρια συγκαταλέγεται το εστιατόριο όπου οι τιμές ποτών και πιάτων αναγράφονται στον ηλεκτρονικό πίνακα πίσω από το μπαρ όπως στο χρηματιστήριο και … αυξομειώνονται ανάλογα με την ζήτηση. … Exchange Bar & Grill στη Νέα Υόρκη.

www.salt.gr.


Αγροτουρισμός

60 Δανοί «τουρίστες» μαζεύουν ελιές στην Μεσσηνία. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία: Να συμμετέχουν οι ίδιοι στην συλλογή του ελαιοκάρπου, να δουν πώς βγαίνει το λάδι και στη συνέχεια να γευτούν το περίφημο αγουρόλαδο μαζί με άλλες παραδοσιακές λιχουδιές του τόπου, όπως λαλάγγια, ψωμί καψαλιστό, ελιές, τυρί σφέλα, παστό, λουκάνικο, παξιμάδια, δίπλες & κουραμπιέδες. Οι ίδιοι δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από την πρωτόγνωρη εμπειρία και κατάλαβαν τη δυσκολία για το μάζεμα της ελιάς, ενώ επισκέφθηκαν πολλές περιοχές.

eleftheriaonline.gr. 19/11/2012


Πράσινα  … Κοτόπουλα

Οι Αγροτικοί Πτηνοτροφικοί Συνεταιρισμοί Άρτας & Ιωαννίνων εγκρίθηκε να μετέχουν στο «Συνεργασία 2001» για την «Αποτίμηση τεχνικών & τεχνολογιών για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των πτηνοτροφείων» σε συνεργασία με το ΚΕΤΕΑΘ και το ΤΕΙ Ηπείρου, για 30 μήνες (από το 2013). Προβλέπεται να εφαρμοσθεί νέο σύστημα παραγωγής ορνίθειου κρέατος, με σκοπό την παραγωγή κοτόπουλου με υψηλές φιλοπεριβαλλοντικές προδιαγραφές, με καινοτόμες τεχνολογίες, με τη χρήση πρώτων υλών στα σιτηρέσια των πτηνών που θα αφομοιώνονται καλύτερα και θα παράγουν μικρότερο όγκο στερεών & υγρών αποβλήτων, με τη χρήση φυσικών φυτοπροστατευτικών ουσιών και μιγμάτων από φυσικά εκχυλίσματα αρωματικών φυτών της ελληνικής χλωρίδας που συμβάλουν ενεργά στην υγεία των ζώων και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τελικού προϊόντος.


6 Δεκ 2012

Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών, Βρυξέλλες, ΕυρωΚοινοβούλιο

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε