ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Καλές πρακτικές Κρύο! Καιρός για...2: Εσάς και τους φτερωτούς σας γείτονες


Κρύο! Καιρός για...2: Εσάς και τους φτερωτούς σας γείτονες
 

Koκκινολαίμης

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ειδικά σε περιόδους παγετού, τα πουλιά χρειάζονται πλούσια τροφή που θα τους δώσει ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες αυτές καιρικές συνθήκες.

Βοηθήστε τα πουλιά της γειτονιάς σας τοποθετώντας ταΐστρες με τροφές πλούσιες σε λιπαρά όπως ηλιόσπορους, φυστίκια, καρύδια, κ.ά. Μπορείτε να τοποθετήσετε ταΐστρες διαφόρων ειδών και με διαφορετικά είδη τροφής, ώστε να προσελκύσετε περισσότερα είδη πουλιών.

Δημιουργήστε επιτραπέζιες ταΐστρες για να προσελκύσετε Κοκκινολαίμηδες, Κοτσύφια, σουσουράδες, κ.ά. πουλιά και κρεμαστές ταΐστρες για παπαδίτσες, Σπίνους, Καρδερίνες, Σπουργίτια, κ.ά.

Και μη ξεχνάτε: ένα δοχείο με καθαρό νερό είναι πάντα απαραίτητο!

Χειμερινό μενού για φτερωτούς επισκέπτες 

Ηλιόσποροι: Θρεπτική τροφή για πολλά σποροφάγα είδη πουλιών. Προτιμήστε μικρό μέγεθος. Πρέπει να είναι πάντα ανάλατοι και άψητοι.

Ξηροί τροφή (φιστίκια, καρύδια): Ιδιαίτερα θρεπτική τροφή που την προτιμούν πολλά είδη πουλιών. Πρέπει να είναι ανάλατοι και άψητοι. Αν δεν τοποθετηθούν σε ειδικές ταΐστρες θα πρέπει να θρυμματιστούν.

Σιτάρι, κριθάρι, βρώμη: Τα προτιμούν όλα τα σποροφάγα είδη όπως οι Δεκαοχτούρες, οι παπαδίτσες, τα Σπουργίτια, οι Σπίνοι και οι Καρδερίνες.

Λιναρόσποροι: Τους προτιμούν αρκετά είδη πουλιών.

Κανναβούρι: Άριστη τροφή για πολλά είδη πουλιών

Φρούτα (μήλα, αχλάδια, κ.ά.): Τα εκτιμάνε ιδιαίτερα οι Κοκκινολαίμηδες.

Ελίνα Σαράντου - Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας

Βασ. Ηρακλείου 24, Αθήνα 10682

τηλ./φαξ: 210 8228704 & 210 8227937

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε