ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες Green AgriChains, Ψεκαστικά , Υδροπονία...


Green AgriChains, Ψεκαστικά , Υδροπονία...

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Green AgriChains 

Το ερευνητικό έργο «Ανάπτυξη Green Supply Chains για τον αγροδιατροφικό τομέα» υλοποιεί το ΑΠΘ (καθ Ε. Ιακώβου) στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ με 1,5 εκ €, απο 1/10/2012 έως 30/9/2015. Το έργο αφορά την εκπόνηση εφαρμοσμένης έρευνας σε όλες τις πτυχές του σχεδιασμού και της λειτουργίας περιβαλλοντικά φιλικών εφοδιαστικών αλυσίδων που εστιάζουν στα αγροδιατροφικά προϊόντα. 22/11/2012

Πράσινο, μπλέ, κόκκινο

Μια φοιτήτρια δημιούργησε ειδικά παγάκια που μπαίνουν στο ποτό και το παγώνουν (όπως τα κανονικά παγάκια) και ανάλογα την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουμε τα παγάκια αλλάζουν χρώμα μέσα στο ποτήρι μας. http://vimeo.com/56772409 Τα έξυπνα παγάκια έχουν την ικανότητα να μετρούν τις γουλιές που ο πότης κατεβάζει, καθώς επίσης αναλύουν την ποσότητα αλκοόλ που μπαίνει στο ποτήρι κάθε φορά που το γεμίζουμε, και τον ρυθμό που το ποτήρι αδειάζει. Στην αρχή έχουν πράσινο χρώμα (είναι παγάκια LED) και όσο εμείς πίνουμε γίνονται πορτοκαλί και έπειτα κόκκινο. Στο κόκκινο, υπάρχει ειδικός μηχανισμός μέσα στο παγάκι που στέλνει sms σε κάποιο κινητό που του έχουμε αποθηκεύσει (κινητό φίλων, γονέων κτλ) να έρθει να μας ... μαζέψει γιατί έχουμε πιει τόσο πολύ που δεν μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας. http://hygeianews.blogspot.gr, 11/1/2013

Το φυτό Psychotria Elata, γνωστό ως «κόκκινα χείλη», προσελκύει τους επικονιαστές του, όπως τα κολίμπρι και τις πεταλούδες με λουλούδια που θυμίζουν έντονα μεγάλα, κόκκινα, σαρκώδη ανθρώπινα χείλη. www.otherside.gr/- NaturaHellas (σσ. και για όσους οι αγάπες σας, σας ξέχασαν … καλή Αγίου Βαλεντίνου …) 


Ψεκαστικά κλπ

Με βάση τον Νόμο 4036/27-1-2012 (ΦΕΚ Α 8/2012) «διάθεση γεωργικών φαρμάκων»:

- Η Δ/νση Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Μηχανικού Εξοπλισμού είναι αρμόδια για τον σχεδιασμό και την εποπτεία της τακτικής επιθεώρησης (ανά 5 έτη έως το 2020 και ανά 3 στη συνέχεια) του επαγγελματικού εξοπλισμού γεωργ. φαρμάκων

- Μέχρι τις 26 Νοε 2016 διενεργείται τουλάχιστον μια επιθεώρηση του εξοπλισμού:

α) Νεφελοψεκαστήρες (συρόμενοι, φερόμενοι/αναρτώμενοι, αυτοκινούμενοι),

β) Ψεκαστικά αγρού (συρόμενοι, φερόμενοι/αναρτώμενοι, αυτοκινούμενοι).

Οι αρμόδιες υπηρεσίες χορήγησης αδειών κυκλοφορίας και απογραφής γεωργικών μηχανημάτων των περιφερειακών ενοτήτων πρέπει μέχρι τις 31 Μαΐου 2013 να καταγράψουν και να καταχωρήσουν τον επαγγελματικό εξοπλισμό εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων κατά κατηγορία, γεωγραφική περιοχή και χρήστη και να αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

www.minagric.gr/index.php/el/forfarmer/agrotikamixanimata/800-psekastikamixanimata.html


Τιμώμενη Ελλάς

Την Ελλάδα επέλεξε ως τιμώμενη χώρα η έκθεση World Bulk Oil Exhibition (WBOE, 11-14/3/2013, Μαδρίτη). ΕΚΕΠΕ (ΣΕΒΙΤΕΛ+ΕΣΒΙΤΕ) 210 3238856. (σσ. Πρόκειται για ανάποδη τιμή, αφού σε τιμούν για την ανικανότητά σου να πουλήσεις «απευθείας», αλλά έστω και έτσι ίσως μέσα στην κρίση κινηθεί κάτι).


Υδροπονία

Το Εργαστήριο Λαχανοκομίας του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας οργανώνει σεμινάρια υδροπονίας για γεωπόνους/τεχνολόγους γεωπόνους (29-31/3/2013), για ερασιτέχνες 7 & 28/4/2013 και για παραγωγούς (10-12/5/2013).

www.teikal.gr/


Χωρίς την δόση

Διαπιστώνοντας καθυστερήσεις σε: απολύσεις ΔΥ, ιδιωτικοποιήσεις, φοροεισπρακτικό μηχανισμό & περιστολή φοροδιαφυγής, το Eurogroup θα αναβάλει τη λήψη απόφασης για εκταμίευση 2,8 δις € της δόσης Φεβ 2013, που ήταν μόνο για τον ενίσχυση του προϋπολογισμού μας. (σσ. αν δεν μπορέσουμε να κάνουμε τους συνδικαλιστές που μέχρι τώρα ισονέμονταν την εξουσία επάνω μας, να συμορφωθούν με τις επιλογές μας, δεν φαίνεται να κερδίζει ο λαός τίποτε από την συνεχή λιτότητα)

Ημερομηνίες

15/2/13  Κομοτινή, ΚΕΓΕ, 20.00, Αγροτικό μικρό τυροκομείο

16/2/13  Αθήνα, ΓΠΑ, 10.00, Επιχειρηματικές ιδέες στην αγροτιά

17/2/13  Πολύγυρος, 19.00, ΚΓΠ & Αγροτική Επιχειρηματικότητα

19/2/13 Δρυμός, Θεσ/νίκης, 20.30, Οι επιδοτήσεις μετά το 2013 

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε