ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Όραμα - Στόχοι


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑμΚΕ Ερύμανθος

Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2014

Αρ. Πρωτ: 209

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΜΚΕ ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ ξεκινά 5 δράσεις για Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς με στόχο την ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων και της Ολυμπίας μέσω του Προγράμματος Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (Τοπ.Σ.Α) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η ΑΜΚΕ ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ υλοποιεί δράσεις μέσω της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Α.ΚΟΙ.Σ.Δ.Α. στην οποία συμμετέχουν άλλοι 10 φορείς και Δήμοι.

Για το σκοπό αυτό το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 η ΑΜΚΕ ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ θα πραγματοποιήσει Ημερίδα στα Τριπόταμα στις 19:00 μ.μ. με θέμα: «Κοινωνική Οικονομία και Ανάπτυξη».

Ο στόχος της παρέμβασης είναι η δημιουργία κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων μέσα από την ενεργοποίηση και την κινητοποίηση των τοπικών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και των τριών περιφερειακών ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδας (Νομός Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας) με τελικό σκοπό την ανάπτυξη της τοπικής απασχόλησης και την δημιουργία νέων αγαθών και υπηρεσιών στους τομείς αγροτουρισμού – οικοτουρισμού, κοινωνικής φροντίδας, προώθησης τοπικών προϊόντων και των social media.

Οι δράσεις για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών που θα δημιουργηθούν στην περιοχή θα έχουν τις παρακάτω θεματικές:

  •  Αγροτουρισμός- Οικοτουρισμός
  •  Ιππικός Συνεταιρισμός
  •  Αρωματικά Φυτά
  •  Social Media 
  •  Κομποστοποίηση και Φυτώρια
  •  Ξενώνας στη Μονή Πορετσού

Προϋπόθεση για την δημιουργία  των Κοινωνικών Συνεταιρισμών είναι η επιλογή ωφελουμένων οι οποίοι θα επιμορφωθούν σε θεματικά εργαστήρια σχετικά με τη δράση που θα αναλάβουν. Παράλληλα, η ΑΜΚΕ ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ θα αναλάβει το coaching και το mentoring και τη δημιουργία Business Plan ώστε να υποστηρίξει τους ωφελούμενους μέχρι την εκκίνηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Στο site του ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ και σε άλλα site έχει αναρτηθεί υλικό ενημέρωσης και επιμόρφωσης των ωφελουμένων για όλους τους παραπάνω στόχους δημιουργίας επιχειρήσεων καθώς και θεωρητικό υλικό για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Χρήσιμα links:

http://erymanthos.eu/

http://www.paratiritiriokp.gr/

http://www.oikopress.gr/

http://koinofeliseak.gr/

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε