ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Κοινωνική οικονομία Τι σχέση έχουν μεταξύ τους οι θεολόγοι με τους οικονομολόγους;


Τι σχέση έχουν μεταξύ τους οι θεολόγοι με τους οικονομολόγους;

Συνήθως μιλούν και οι δύο εξ επαγγέλματος για νομοτέλειες, χωρίς ασφαλείς προβλέψεις για τον Αρμαγεδδών, τη μέλλουσα κρίση και την κρίση στις χρηματαγορές.

Όταν είσαι θεολόγος δεν μπορείς να δηλώνεις άθεος.

Thesmoi-kai-efarmoges-tis-koinonikis-oikonomias--Vasilis-Taktikos


Το ίδιο όταν είσαι οικονομολόγος μέσα στο κυρίαρχο οικονομικό σύστημα, δεν μπορείς να δηλώνεις έλλειψη πίστης στα οικονομικά δόγματα είτε του κράτους είτε της αγοράς.

Η «επιστήμη ως επάγγελμα» και η «πολιτική ως επάγγελμα» σύμφωνα με τη Βεμπεριανή αντίληψη, δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν έξω από το κράτος και τις αγορές που τις χρηματοδοτούν. Έτσι δεν μπορεί κάποιος να αναδειχθεί επαγγελματικά χωρίς να είναι μέλος της «συντεχνίας» αυτών των επαγγελμάτων.

Εκτός κι αν κάποιος είναι κοινωνικός ακτιβιστής ή αιρετικός διανοούμενος.

Γι’ αυτό δεν προκαλεί καμιά απορία, μπορεί να πει κανείς, το γεγονός ότι ελάχιστοι οικονομολόγοι, εντός του κυρίαρχου οικονομικού συστήματος, μιλούν για κοινωνική οικονομία και τη δυναμική του συνεργατισμού, έναντι της «θρησκείας» της ανταγωνιστικότητας.


Πληροφορίες:

2108813760

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε