ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Γενικού ενδιαφέροντος


Γενικού ενδιαφέροντος
Έρευνα: Τα μισά τρόφιμα που παράγονται στον πλανήτη καταλήγουν απόβλητα

Food-waste-008

Το μισό περίπου των τροφίμων που παράγεται παγκοσμίως και ισοδυναμεί με 2 δισ. τόνους, καταλήγει να γίνεται  απόβλητα κάθε χρόνο σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα guardian.

Το ίδρυμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Μεγάλης Βρετανίας που έκανε αυτή την έρευνα  κατηγορεί για τη συγκλονιστική αποκάλυψη τις αδικαιολόγητα αυστηρές ημερομηνίες λήξης των προϊόντων, την "ένα συν ένα δώρο" πολιτική  καθώς και τις απαιτήσεις των καταναλωτών της δύσης για αισθητικά τέλειες τροφές. Επίσης  οι κακές μηχανικές και γεωργικές πρακτικές σε συνδυασμό με τις ανεπαρκείς υποδομές αποθήκευσης οδηγούν στην γρήγορη καταστροφή των προϊόντων.

Περισσότερα...
 
Η ελληνική πραγματικότητα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στους ΟΤΑ

Γράφει ο Φίλιππος Μιχαλόπουλος
Οικονομολόγος

prifti1Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, δηλαδή η χρήση του διαδικτύου και εργαλείων πληροφορικής για την παροχή υπηρεσιών του κράτους προς τους πολίτες του, αποτελεί μια βασική προϋπόθεση για τη βιώσιμη και ανταγωνιστική ανάπτυξη της Ελλάδας τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στη διεθνή αγορά.

Περισσότερα...
 
«Όταν ο Μωάμεθ δεν πάει στο βουνό»: Έρευνα της «ΚτΠ»: Πόσο γνωρίζουν και χρησιμοποιούν οι πολίτες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης;

Γράφει η Άντρη Γεωρνταμιλή,
Επικοινωνία & media

Το Σεπτέμβρη του 2012, το Παρατηρητήριο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της ΚτΠ ΑΕ δημοσίευσε έρευνα για την ανάπτυξη & διείσδυση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης Πολιτών & Επιχειρήσεων στην οποία ερευνάται το κατά πόσο οι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου, ιδιώτες και επιχειρήσεις είναι εξοικειωμένοι και ικανοποιημένοι από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δημοσίου αλλά και από ηλεκτρονικές υπηρεσίες πέραν αυτού. Ενδεικτικό της ελληνικής πραγματικότητας είναι, όμως, ότι οι περισσότεροι εμφανίζονται σχετικά ικανοποιημένοι, αλλά φαίνεται ότι δε γνωρίζουν πολλά γι’ αυτές.

Περισσότερα...
 
Συνδικαλισμός: Άμυνα ή συνυπεύθυνος στην κρίση;

Συνέντευξη του Βασίλη Τακτικού

στη δημοσιογράφο Γεωργία Κεραμάρη

Παρασιτικό σύστημα λειτουργίας κράτους, τραπεζών και συνδικαλισμού.

Γ.Κ.: Διανύοντας μία περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, παρατηρούμε παράλληλα την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την παράλληλη μείωση του ρόλου των συνδικάτων. Τι μπορούμε να περιμένουμε από μία τέτοια εξέλιξη;

Β.Τ.: Ας δούμε το ζήτημα πρώτα από την άλλη πλευρά. Στην περίοδο κρίσης έχουμε 25% ποσοστό ανέργων. Αυτός ο κόσμος πλήττεται οικονομικά, κοινωνικά, με αποκλεισμό και μεγάλες στερήσεις. Αυτός ο κόσμος δεν έχει ούτε τα αναγκαία για την επιβίωσή του. Τουναντίον, υπάρχουν ακόμη προνομιούχα στρώματα των εργαζομένων στο δημόσιο που απολαμβάνουν υψηλές αποδοχές (π.χ. υπάλληλοι της Βουλής, δικαστικοί, διευθυντικά στελέχη, εργαζόμενοι σε ορισμένες ΔΕΚΟ). Άτομα, δηλαδή, με προκλητικές απολαβές έναντι αυτών που μαστίζονται από την ανεργία. Αυτές οι ανισότητες μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις επετεύχθησαν από την συνδικαλιστική, συντεχνιακή οργάνωση, δηλαδή και από τα συνδικάτα του δημοσίου. Επομένως, το ζήτημα είναι ποιά σχέση έχει ο συνδικαλισμός σήμερα με την ισότητα των δικαιωμάτων και τη χρηστή διαχείριση των δημόσιων πόρων, όταν κάποιοι απαιτούν στο δημόσιο να τα έχουν όλα και άλλοι τίποτε; Ποιός αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ανέργων στην εργασία και την επιβίωσή τους;

Περισσότερα...
 
Πρόταση δημάρχου Αθηναίων για το μέτρο της διαθεσιμότητας

Πρόταση δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, για διέξοδο στο πρόβλημα που προκαλεί το μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για την αξιοπιστία της Δημόσιας Διοίκησης, την εμπέδωση κλίματος συνεννόησης και εμπιστοσύνης, καθώς και την εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, προτείνεται η ταυτόχρονη και πλήρως διασυνδεδεμένη εφαρμογή των παρακάτω:

Περισσότερα...
 
Ένα “ίσως” για τα μεταλλαγμένα.

Γράφει η Κωνσταντίνα Μπαλάσκα
Χημικός

Για τις επόμενες μια ή δύο παραγράφους ας μας επιτραπεί να ανατρέξουμε στο άρθρο μου της προηγούμενης εβδομάδας που αφορούσε τις εφαρμογές της Βιοτεχνολογίας. Μία εξ αυτών είναι, προφανώς και γνωστό τοις πάσι, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Ως τέτοια θεωρούνται κυρίως τα φυτά που τους έχουμε αλλάξει το γονιδίωμά τους (δηλαδή το DNA τους) προσθέτοντας κάτι (δηλαδή γονίδια) που τους προσδίδουν κάποια επιθυμητά χαρακτηριστικά. Αυτά τα επιθυμητά χαρακτηριστικά αφορούν λόγου χάρη ανθεκτικότητα των φυτών σε κάποια ζιζάνια ή ανθεκτικότητα σε ξηρασία ή προσθήκη κάποιων θρεπτικών συστατικών σε αυτά ή μεγαλύτερη περιεκτικότητα αυτών σε ήδη υπάρχοντα συστατικά.

Περισσότερα...
 
Δημιουργικά προγράμματα για τα παιδιά από το ΚΕΑΝ

Το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ), ένας ανοιχτός, κοινωνικός σύλλογος νέων, έχει αναπτύξει μια σειρά από δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Μία από τις σημαντικότερες δράσεις των δύο τελευταίων ετών είναι το Planetbook - το πρώτο επιτραπέζιο για το περιβάλλον και τον πλανήτη. Το επιτραπέζιο έχει επίσης δημιουργηθεί σε επιδαπέδια μορφή και πρόσφατα σε εφαρμογή για κινητά καθώς και σε διεθνή εκδοχή.

Περισσότερα...
 
Φάκελος Δ.Ε.Η. (Μέρος 2ο): Ένας κοιμώμενος γίγαντας

Γράφει ο Σταύρος Μαραγκός

Γεωλόγος - Γεωπεριβαλλοντολόγος

 

«Η ΔΕΗ δεν έχει άλλο λίπος να κάψει»… Τάδε έφη Αρθούρος Ζερβός Πρόεδρος της ΔΕΗ και ποιός μπορεί να τον κατηγορήσει… Οι τεράστιες οφειλές της επιχείρησης την αναγκάζουν να ανάγει τον λαό σε βασικό χρηματοδότη της. Αν και δεν πρόκειται για χρηματοδότηση αλλά για πραγματική αφαίμαξη. Είτε ιδιωτικοποιηθεί είτε όχι, η ΔΕΗ, όπως αναλύω σε προηγούμενο άρθρο, ο στόχος του να μετατραπεί ξανά σε μια επικερδή επιχείρηση αντιστρέφοντας μάλιστα τους ρόλους και να γίνει αυτή βασικός χρηματοδότης του λαού, δεν είναι πολύ μακρινός αρκεί να γίνουν ουσιώδεις, ριζικές και άμεσες αλλαγές.

Περισσότερα...
 
Φάκελος Δ.Ε.Η. (Μερος 1ο)

Γράφει ο Σταύρος Μαραγκός
Γεωλόγος - Γεωπεριβαλλοντολόγος

«Το Κουτί της Πανδώρας ή Το Κουτί με τις λύσεις;»

Στην Ελλάδα του 2012 η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έγινε ίσως ένας από τους μεγαλύτερους και ενδεχομένως αρνητικότερους πρωταγωνιστές της χώρας. Η Δημόσια Υπηρεσία που μας παρέχει ένα από τα σημαντικότερα αγαθά που δημιούργησε ποτέ ο άνθρωπος και αδιαμαρτύρητα πληρώναμε όλοι όσο ακριβά και αν ήταν έχει μετατραπεί σε αποδιοπομπαίος τράγος, κακό παιδί και το κυριότερο ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ για το κράτος και τους πολίτες της. Απορίας άξιον αυτό βέβαια και ξανά παγκόσμια πρωτοτυπία, όχι τόσο γιατί έγινε επιζήμια, αλλά γιατί συνεχίζουμε και την διατηρούμε επιζήμια στο όνομα της ΚΡΑΤΙΚΗΣ κυριαρχίας αλλά ακόμα δεν μου εξήγησε κάποιος… ΠΟΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;

Περισσότερα...
 
Δελτίο Τύπου: Επιτυχημένη η κοινή Συμμετοχή της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής (ΕΞΑΑ)

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής (ΕΞΑΑ) συνένωσαν τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν από κοινού στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market 2012, που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου 2012 στο εκθεσιακό κέντρο ExCel στο Λονδίνο.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 6

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε