ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Καλές πρακτικές


Καλές πρακτικές
Το τσιγάρο «καίει» τον εγκέφαλο

Αναδημοσίευση απο tanea.gr

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά - και - τον εγκέφαλο. Μνήμη, μάθηση και λογική είναι οι τρεις βασικές νοητικές λειτουργίες των καπνιστών που «μαραίνονται πιο γρήγορα», σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του King's College του Λονδίνου που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Age and Ageing». Ανάλογες ζημιές, μικρότερου όμως μεγέθους, μπορεί να δημιουργήσουν η υψηλή πίεση του αίματος και η παχυσαρκία.

Περισσότερα...
 
Κρύο! Καιρός για...2: Εσάς και τους φτερωτούς σας γείτονες
 

Koκκινολαίμης

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ειδικά σε περιόδους παγετού, τα πουλιά χρειάζονται πλούσια τροφή που θα τους δώσει ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες αυτές καιρικές συνθήκες.

Βοηθήστε τα πουλιά της γειτονιάς σας τοποθετώντας ταΐστρες με τροφές πλούσιες σε λιπαρά όπως ηλιόσπορους, φυστίκια, καρύδια, κ.ά. Μπορείτε να τοποθετήσετε ταΐστρες διαφόρων ειδών και με διαφορετικά είδη τροφής, ώστε να προσελκύσετε περισσότερα είδη πουλιών.

Περισσότερα...
 
Χριστουγεννιάτικο Bazaar από τους «Φίλους της Μέριμνας»

  

Κάθε αγορά θα ενισχύει το πρόγραμμα «Ανακουφιστική Φροντίδα στο Σπίτι»

Μία αγκαλιά για τα παιδιά και τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρή αρρώστια, απώλεια ή ακόμη και το θάνατο, μας καλούν να προσφέρουμε για ένατη συνεχή χρονιά οι «Φίλοι της Μέριμνας», στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά που θα φιλοξενηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο από την Παρασκευή 23 έως την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012. Τα έσοδα πρόκειται να διατεθούν για τη στήριξη του προγράμματος της Μέριμνας «Ανακουφιστική Φροντίδα στο Σπίτι», το οποίο δίνει την επιλογή σε ένα παιδί που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ζωής του να το περάσει στο σπίτι με την οικογένειά του κι όχι στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου.

Περισσότερα...
 
Άνοιξε το «Χωριό Παραγωγών» στο Βύρωνα

Ένα ξεχωριστό χωριό άνοιξε τις πύλες του με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου στο Βύρωνα, καλώντας τους κατοίκους της πρωτεύουσας να το επισκεφθούν για να προμηθευτούν κατευθείαν από παραγωγούς, περισσότερα από 60 προϊόντα της ελληνικής γης. Το «Χωριό Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα δίνει ραντεβού με το αγοραστικό κοινό τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, «ανταποκρινόμενο στην όλο και μεγαλύτερη ανάγκη των πολιτών να προμηθευτούν ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές και κάνοντας την αλληλεγγύη πράξη», όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Περισσότερα...
 
Μπλε κάδοι ανακύκλωσης…Γνώριζες ότι…

Γράφει η Όλγα Υψηλάντη
Περιβαλλοντολόγος

Γνωρίζουμε όλοι τι ακριβώς και με ποιο τρόπο απορρίπτεται στους μπλε κάδους; Γνώριζες ότι η περισσότερη δουλειά για την διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών γίνεται στο χέρι, με αποτέλεσμα η δική μας άγνοια ή αδιαφορία να κάνει την ζωή κάποιων που εργάζονται, σε μια ομολογουμένως, σκληρή δουλειά ακόμη πιο δύσκολη; Μας ενδιαφέρει να μάθουμε πως πάει στη χώρα μας, το πονεμένο θέμα της ανακύκλωσης;

Περισσότερα...
 
Παραγωγή ρεύματος από κοπριά στην Ημαθία

Τη λύση στους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ βρήκε ένας ιδιοκτήτης χοιροτροφικής μονάδας στο Καμποχώρι Ημαθίας, ο οποίος βρήκε τρόπο να παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τα απόβλητα του χοιροστασίου και υποπροϊόντα φυτικής προέλευσης.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 6

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε