ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Καλές πρακτικές


Καλές πρακτικές
Ανακύκλωση: «ανεβάζουν ταχύτητες» οι Αθηναίοι – Αναλυτικά τα στοιχεία

Διευρύνεται μέρα με την ημέρα η αλυσίδα ανακύκλωσης στο δήμο Αθηναίων και παρά τις ιδιαιτερότητες της νέας κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας, περισσότερα αλλά και νέα υλικά εντάσσονται στο χάρτη της ανακύκλωσης.

Περισσότερα...
 
Ο οικολογικός τρόπος οδήγησης

Πώς θα γίνετε «πράσινος» οδηγός

Με μια απλή αλλαγή του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τις βλαβερές συνέπειες που έχει για το περιβάλλον και παράλληλα να εξοικονομήσετε χρήματα.

Περισσότερα...
 
Ανθρώπινα δίκτυα & διαχείριση της γνώσης.

Γράφει η Άντρη Γεωρνταμιλή

Επικοινωνία & Media

  

Δήμοι – δημότες – επιχειρήσεις: Μια επίκαιρη πρόκληση για τους ΟΤΑ

Κάνοντας μία ανασκόπηση στα όσα ελέχθησαν και όσα εφαρμόστηκαν αναφορικά με το «σχέδιο δράσης για το κέντρο της Αθήνας» μετά από μισό και πλέον έτος από την ανακοίνωσή του, φαίνεται πως ασχέτως πολιτικών επιλογών και πρακτικών με τις οποίες κανείς μπορεί λιγότερο ή περισσότερο να συμφωνεί ή να διαφωνεί, παραμένει ζωντανό ένα γενικότερο ερώτημα. Με ποιόν τρόπο η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης και των κατοίκων της εμπλέκοντας και τους τελευταίους στις διαδικασίες διαβούλευσης, κάνοντας προσβάσιμη και «φιλική» την πληροφορία, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και ρίχνοντας φως στις υπάρχουσες παρεχόμενες υπηρεσίες τις οποίες ο πολίτης έχει σήμερα ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Περισσότερα...
 
Άθληση στα πάρκα

Γράφει η Κατερίνα Νάκου

Δημοσιογράφος

 

«Άθληση στα πάρκα». Ο Δήμος Αθηναίων πραγματοποιεί μία αξιόλογη πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να σηκώσει τους Αθηναίους από τον καναπέ, να τους βγάλει ξανά στα πάρκα και τους εξωτερικούς χώρους… Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε ξανά μία καλύτερη ποιότητα ζωής ακόμη και σε καιρούς χαλεπούς… Και όπως λέει κάποιος, «οι δυσκολίες δεν ξέρω αν σε κάνουν πιο δυνατό αλλά σίγουρα πιο εναλλακτικό…»

Περισσότερα...
 
Συνέντευξη του Θ. Παπαηλιού, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Γράφει η Σοφία Κόκκαλη

Πολιτικός Επιστήμων

Ζούμε σε μία εποχή, οικονομικής, ηθικής καθώς και πολιτικής κρίσης. Καθημερινά, οι αντιξοότητες που αντιμετωπίζει το κοινωνικό σύνολο διογκώνονται. Ωστόσο, υφίστανται κοινωνικοί φορείς οι οποίοι με την αρωγή της τοπικής αυτοδιοίκησης συμβάλλουν στη γόνιμη ανάπτυξη έξυπνων πρακτικών. Μετά τη δημιουργία του «Κοινωνικού Φαρμακείου», του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» και του «Κοινωνικού Παζαριού», εμφανίσθηκαν και οι «Κοινωνικοί Λαχανόκηποι».

Περισσότερα...
 
Οι καλές πρακτικές του κέντρου θεραπείας εξαρτημένων ατόμων (ΚΕΘΕΑ)
Δευτέρα, 01 Οκτώβριος 2012 15:00

Γράφουν οι

Κωνσταντίνα Μαντζαβρά, Πολιτικός Επιστήμων

Αθανασία Φουσέκη, Ψυχολόγος


Διανύουμε μια εποχή όπου το «εξαρτήσου» προωθείται δεξιοτεχνικά ώστε να είναι η διαφυγή, η διέξοδος ή η επιλογή επιβίωσης, τόσο του ατόμου όσο και της κοινωνίας εν γένει. Το  φαινόμενο των ναρκωτικών παραμένει στο προσκήνιο και θα ήταν δύσκολο να το μελετήσουμε χωρίς την πολύτιμη συνδρομή των καθ’ ύλην αρμόδιων φορέων. Σε αυτή την προσπάθεια συνέβαλε το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΘΕΑ, καθώς μας έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε συνέντευξη με την υπεύθυνη του τμήματος ενημέρωσης και δημοσίων σχέσεων, κ. Δασκαλοπούλου, η οποία συνεργάστηκε με μεγάλη προθυμία και μας μετέδωσε ουσιαστική πληροφόρηση γνωστοποιώντας μας τη σύγχρονη εικόνα του φαινομένου των ναρκωτικών, το φορέα και τις λειτουργίες του, τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς, τις διάφορες δράσεις αλλά και συνέργειες με άλλους φορείς, καθώς επίσης, και προτάσεις βελτιστοποίησης και πιο αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 6

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε