ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Καλές πρακτικές


Καλές πρακτικές
Στο Αριστοτέλειο το πρώτο Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων!

podilatonΣτο Αριστοτέλειο το πρώτο Σύ­στηµα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων! Το κόστος, ανάλογα µε τις ώρες χρή­σης, θα κυµαίνεται από ένα έως πέ­ντε ευρώ.

Η πανεπιστηµιακή κοινότητα του ΑΠΘ για µια ακόµα φορά πρωτοτυ­πεί, αφού αποφάσισε τη δηµιουργία του πρώτου στην Ελλάδα συστήµα­τος κοινόχρηστων ποδηλάτων για τους φοιτητές και τους εργαζόµενους στο πανεπιστήµιο.

Περισσότερα...
 
Κοινωνικά συνεργεία

4rrrrMέχρι σήµερα οι βασικές αρχές της βιώσιµης ανάπτυξης και της βιώσιµης καθηµερινότητας είχαν την κωδική ονοµασία τα «3 R», δηλαδή reuse (επαναχρησιµοποίηση), recycle (ανακύκλωση), reduce (µείωση).

Οι Ολλανδοί, όµως, από τους πρωτοπόρους σε θέµατα ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή, πρόσθεσαν πριν από περίπου δυο χρόνια ακόµα ένα «R» στην εξίσωση, το repair (επιδιόρθωση). Η νέα τάση που έχει αναπτυχθεί σε επίπεδο γειτονιάς είναι η δηµιουργία κοινωνικών καφέ, των λεγόµενων Repair Café , στα οποία επισκευάζονται συσκευές και αντικείµενα προκειµένου να µην οδηγηθούν αµαχητίστα σκουπίδια.

Περισσότερα...
 
Youth in Action Program

Youth-in-Action-big-both

Youth In Action Program

Club for Youth Empowerment 018

Gender Equality

Way to inclusive society

Nis, Serbia, 5-12 April 2012

Στα πλαίσια του προγράμματος Youth In Action, η μη κερδοσκοπική οργάνωση Club for Youth Empowerment 018 με έδρα της τη Σερβία, οργάνωσε και φιλοξένησε τη δράση:

Ισότητα των φύλων, Ο Δρόμος για μια περιεκτική κοινωνία.

Σε αυτή την εκπαίδευση πήραν μέρος συμμετέχοντες από 6 χώρες, τη Σερβία, την Ελλάδα, τη Τουρκία, τη Μάλτα, τη Βοσνία και την Π.Γ.Δ.Μ.

Περισσότερα...
 
Τι προσφέρει η χορτοφαγία στον οργανισμό

food-guide-pyramid-2126Η πλειονότητα των καταναλωτών δεν είναι… χορτοφάγοι. Πολλοί όμως, χωρίς να το έχουν καλοσκεφτεί μπορεί ήδη να τρώνε σαν χορτοφάγοι έχοντας στο μενού τους φρέσκες σαλάτες εποχής, λαδερά, πλιγούρι. Επίσης, μην ξεχνάμε και τους χριστιανούς Ορθόδοξους που απέχουν από το κρέας, το ψάρι και τα γαλακτοκομικά για πολλές μέρες, όπως αυτήν την περίοδο (Σαρακοστή).

Περισσότερα...
 
Πρωτοβουλίες Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα στο Χώρο της Κοινωνίας της Πληροφορίας

opensource-400x345jpgΤα τελευταία χρόνια, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, δραστηριοποιούνται εθελοντικοί σύλλογοι που μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο χώρο της Κοινωνίας της Πληροφορίας, κυρίως μέσω της ενημέρωσης, της παροχής υπηρεσιών και της υποστήριξης των χρηστών των υπολογιστών και των τεχνολογιών του Διαδικτύου.

Περισσότερα...
 
Βιολογικές ζωοτροφές

Σίτος σκληρός, τριτικάλε, κριθάρι, βίκος καρπός και σανός, μπιζέλι καρπός και σανός σε ξηρικές καλλιέργειες αραβόσιτος καρπός, αραβόσιτος για ενσίρωση, μηδική σανός σε αρδευόμενες εκτάσεις. Μπορούν να στηρίξουν εισοδηματικά τους παραγωγούς και την Βιολογική κτηνοτροφία .

Προτεινόμενη Δράση :

Ίδρυση και λειτουργία Ομάδας παραγωγών Βιολογικών Ζωοτροφών.

Καθετοποιημένη παραγωγή καρπών και σανών με βιολογικά πιστοποιημένες μεθόδους .
α) Καλλιέργειες

β) Σιλό για τους καρπούς - αποθηκευτικό χώροι για τους σανούς

γ) παρασκευαστήριο βιολογικών ζωοτροφών

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 6

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε