ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Καλές πρακτικές


Καλές πρακτικές
Οι θεσμοί δια βίου μάθησης και διαχείρισης γνώσης

Απόσπασμα από το βιβλίο του Βασίλη Τακτικού «Θεσμοί και Εφαρμογές της Κοινωνικής Οικονομίας»

Η δια βίου μάθηση συνδέεται με την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας από την άποψη ότι η πολυπλοκότητα του αντικειμένου απαιτεί διαρκή επιμόρφωση και συνειδητοποίηση των θεσμικών κανόνων μέσα στους οποίους λειτουργεί.

Περισσότερα...
 
Ανάλωση κατά προτίμηση ή μήπως όχι;

Γράφει η Κωνσταντίνα Μπαλάσκα,
Χημικός

Για ποιόν καταναλωτή χτυπάει η καμπάνα; Οι καταναλωτές διαβάζουν τις ετικέτες των τροφίμων;

Ο κάθε καταναλωτής αγοράζει κατά προτίμηση, αλλά μήπως θα ήταν χρήσιμο πριν αναλώσει κανείς ένα τρόφιμο να διαβάσει την ετικέτα του τροφίμου αυτού; Όχι για άλλο λόγο, αλλά πρόκειται για την υγεία!

Περισσότερα...
 
Περιπατητικές συσκέψεις στο Πεδίο του Άρεως

Γράφει η Νατάσα Στάμου,

Δημοσιογράφος

Οι περιπατητικές συσκέψεις της ομάδας συντακτών της «Social Activism Αθηνών» και της «Oiκοpress». Μια άλλη εμπειρία. Μια άλλη προσέγγιση της πραγματικότητας. Οι συντάκτες περπατώντας και κουβεντιάζοντας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο πάρκο, να ανιχνεύσουν τα πολλαπλά πλεονεκτήματά του, να καταγράψουν τα «μελανά σημεία» και να συνθέσουν σχέδια και προτάσεις για τη βέλτιστη αξιοποίησή του προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

Περισσότερα...
 
Ζεσταθείτε...φθηνά!!

Γράφει η Υψηλάντη Όλγα

Περιβαλλοντολόγος

Καταναλωτές σε… απόγνωση!!

Μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, ο καιρός ήταν γενναιόδωρος με την Ελλάδα, αφού είχε αρκετό ήλιο και αντιστάθηκε στον μεγάλο βραχνά του  πετρελαίου κίνησης. Ο χειμώνας όμως έκανε  δυναμικά την εμφάνιση του τόσο με την απότομη αύξηση της θερμοκρασίας όσο  και με την αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο θα «αγγίξει» ακόμα και  το 1,50 ευρώ. Οι καταναλωτές είναι εκείνοι που αναζητούν νέους τρόπους για να ζεσταθούν το δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Περισσότερα...
 
Ειδικές τιμές για κατόχους κάρτας ανεργίας!

Γράφει η Χριστίνα Χαραλαμποπούλου
Διεθνολόγος

adf

Η χώρα βιώνει μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις την τελευταία τριετία. Οι συνέπειες της ύφεσης είναι οδυνηρές. Η ανεργία έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις, πράγμα που γίνεται άμεσα αντιληπτό από τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 11 Οκτωβρίου 2012, τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, η ανεργία άγγιξε το 25,1%!

Περισσότερα...
 
Τι κοινό έχει ενα μοσχάρι και μια μπαταρία;

Γράφει η Κωνσταντίνα Μπαλάσκα
Χημικός

Σε αυτό το ερώτημα, η απάντηση είναι η εξής: το κοινό τους σημείο είναι η σπατάλη φυσικών πόρων και δημιουργία αρκετών αποβλήτων. Το κάθε τι για το δικό του λόγο και με τα δικά του άσχημα αποτελέσματα.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 6

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε