ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Πράσινη ανάπτυξη


Πράσινη ανάπτυξη
«Ενεργοί μικροοργανισμοί: σύμμαχοι στη ζωή»

Γράφει Ευαγγελία Κωτσοβίνου,

Γεωπόνος, Γ.Π.Α., M.Sc.

kwtsovinouΣτη φύση υπάρχουν ωφέλιμοι αλλά και βλαβεροί μικροοργανισμοί, καθώς και ουδέτεροι που ακολουθούν αυτούς που θα επικρατήσουν. Οι ωφέλιμοι χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια στα τρόφιμα, που καταναλώνουμε, όπως το ψωμί, το κρασί και το γιαούρτι. Ακόμα, αξιοποιούνται προς όφελος της υγείας μας, του περιβάλλοντος, της βιομηχανίας και της γεωργίας-κτηνοτροφίας. Σύμμαχοι λοιπόν στη ζωή, οι ενεργοί μικροοργανισμοί έχουν ευρεία εφαρμογή σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ένα ακόμα ενδιαφέρον να ειπωθεί για αυτούς είναι ότι χρησιμοποιούνται στο καθαρισμό του σπιτιού, σε συσκευασίες απορρυπαντικών φιλικών προς το περιβάλλον και το χρήστη. Τέλος, ο βιολογικός καθαρισμός των υδάτων γίνεται πιο εύκολος και αποτελεσματικός με τους ενεργούς μικροοργανισμούς.

Περισσότερα...
 
Εξοικονόμηση κατ’ οίκον: Μας αφορά όλους;

Γράφει η Υψηλάντη Όλγα

Περιβαλλοντολόγος

Τι είναι το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ΄οίκον; 
Το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011 και η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται μέχρι εξαντλήσεως των κεφαλαίων του Προγράμματος ανά Περιφέρεια. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)) και από Εθνικούς Πόρους, μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) και των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (Ε.Π.Α.Ε.) και «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) του ΕΣΠΑ 2007-2013. Η συνολική Δημόσια Δαπάνη του Προγράμματος ανέρχεται σε 396 εκατ. €.

Το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» παρέχει κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια και αυξάνοντας την αξία του.

Περισσότερα...
 
20-20-20 μέχρι το 2020

Γράφει η Λένα Κατσίμπρα,
Γεωγράφος, M.Sc.

20 20 20Πρόκειται για το πακέτο μέτρων που θα βοηθήσει την Ευρώπη να πετύχει τον περίφημο στόχο «20-20-20»: 20% μείωση των αερίων θερμοκηπίου, 20% αύξηση ενεργειακής αποδοτικότητας και επιπλέον αύξηση του ποσοστού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 20% μέχρι το 2020.

Περισσότερα...
 
Πεδίον του Άρεως: ένας χώρος ειρήνης και όχι πολέμου

Γράφει η Ευαγγελία Κωτσοβίνου,

Γεωπόνος, Γ.Π.Α, M.Sc.


Το Πεδίον του Άρεως είναι ένας αναμφισβήτητα χώρος αναψυχής για τους κατοίκους του κέντρου. Μια ανάσα δροσιάς και ξενοιασιάς από την καθημερινότητα…Οι περισσότεροι επισκέπτονται το κέντρο της Αθήνας καθότι πολλές Δημόσιες και Ιδιωτικές Υπηρεσίες καθώς και Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών δραστηριοποιούνται στο κέντρο.

Έτσι, η επισκεψιμότητα του κέντρου είναι μεγάλη σε καθημερινή βάση άρα ένας χώρος πρασίνου ωφελεί όχι μόνο τους κατοίκους αλλά και τους περαστικούς που μπορούν να βρουν ηρεμία και ένα χώρο συνάντησης και εποικοδομητικής κουβέντας. Σε αυτό συντελεί η εύκολη πρόσβαση σε αυτό και η χάραξη του από γεωμετρικές καμπύλες και τόξα κύκλων που ορίζουν διαδρομές περιπάτου. Οι διαδρομές αυτές εκκινούν και καταλήγουν σε κυκλικά επισημασμένες διασταυρώσεις με μικρά θέματα (ένα διαφορετικό παρτέρι, ένα ξεχωριστό φωτιστικό, κάποιο στοιχείο νερού, κ.λ.π.).
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 13

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε