ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες


Νέοι Αγρότες
Αίτηση Προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας

Ο ΟΠΕΚΑ με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας συνεχίζει και επεκτείνει την λειτουργία του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ).

Υποβολή αιτήσεων: Δευτέρα 23 Μαϊου 2022 - Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 

Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας, μέχρι και την -

Αφού εισέλθετε στην ιστοσελίδα: http://opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies-2 

Περισσότερα...
 
Άρωμα... μεγάλου κέρδους από την καλλιέργεια τριαντάφυλλου
1aΡοδέλαιο και ροδόνερο εξασφαλίζουν υψηλό εισόδημα για τους παραγωγούς
Άρωμα... μεγάλου κέρδους "αναδίδει" η εναλλακτική καλλιέργεια βιομηχανικού τριαντάφυλλου από την οποία παράγεται το ροδέλαιο, ένα από τα πιο ακριβά αιθέρια έλαια στον κόσμο, η αξία του οποίου σε βάρος είναι μεγαλύτερη και από τον χρυσό.
Περισσότερα...
 
Συνοπτική Αναφορά στην Αγορά Επιτραπέζιων (Βρώσιμων) Ελιών
1.  Γενικά 

Η παγκόσμια παραγωγή επιτραπέζιων ελιών, σύμφωνα με το  Διεθνές  Συμβούλιο Ελιάς - IOC,  εκτιμάται γύρω στους 2.500.000 τόνους. Η ποσότητα αυτή διαφοροποιείται κατ΄ έτος ανάλογα με τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία της ελαιοκομικής περιόδου σε κάθε χώρα.

Η κοινοτική παραγωγή  προσεγγίζει, κατά μέσο όρο, τους 650.000 – 700.000 τόνους με πρώτη χώρα παραγωγό την Ισπανία και δεύτερη την Ελλάδα και τρίτη την  Ιταλία.

Περισσότερα...
 
Εγχειρίδιο Βιολογικών Καλλιεργειών

Πρόλογος

Το εγχειρίδιο αυτό περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για όποιον θέλει να καλλιεργήσει κηπευτικά με οικολογικό τρόπο, δηλαδή χωρίς χημικά λιπάσματα, ορμόνες ή δηλητηριώδη ραντίσματα. Αφορμή για τη συγγραφή του ήταν το διήμερο σεμινάριο για βιοκαλλιέργειες που οργανώθηκε από τη συντονιστική επιτροπή βιοκαλλιεργητών Ελλάδας την άνοιξη του '85 και μετά από επιθυμία όσων παρακολούθησαν το σεμινάριο να έχουν όλες αυτές τις πληροφορίες έγγραφες.

Περιέχει εμπειρίες βιολογικών καλλιεργειών κυρίως από Αμερική, Γερμανία και Ελβετία (χωρών δηλαδή που η βιολογική καλλιέργεια εφαρμόζεται ΙΟετίες και έχει σήμερα φτάσει να αποτελεί ολοκληρωμένη επιστήμη) και λιγότερο από εμπειρίες ελληνικές ή προσωπικές που περιορίζονται σε μια δετία.

Περισσότερα...
 
Κίνητρα για επενδύσεις εκτροφής αλλά και μεταποίησης σαλιγκαριών

Ευκαιρίες επιχειρηματικότητας με σύγχρονες καλλιέργειες

Επιχειρηματικότητα ευκαιρίας και όχι ανάγκης θα πρέπει να αποτελεί η εκτροφή σαλιγκαριών στη χώρα μας, που το τελευταίο διάστημα κερδίζει το ενδιαφέρον όλο και περισσοτέρων, τόσο αγροτών όσο και κατοίκων αστικών περιοχών.

Οι λόγοι του αυξημένου ενδιαφέροντος οφείλονται στην ανάγκη των αγροτών να υποκαταστήσουν παραδοσιακές καλλιέργειες που πλέον γίνονται ασύμφορες λόγω της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής καθώς και στην αναζήτηση επαγγελματικής διεξόδου από πολλούς εργαζόμενους του δευτερογενούς ή τριτογενούς τομέα που έμειναν άνεργοι, λόγω της κρίσης.  

Σχετική κλαδική μελέτη της Μονάδας Οικονομικής Ανάλυσης της Τράπεζας Πειραιώς, επικεφαλής της οποίας είναι ο δρ Δαγκαλίδης Αθανάσιος, αναφέρει, ωστόσο, ότι η επικείμενη ανάπτυξη μιας «επιχειρηματικότητας ανάγκης» ενέχει σοβαρούς κινδύνους που ενδέχεται να οδηγήσουν σε λανθασμένες επιλογές ή απογοητεύσεις που θα περιορίσουν ή και θα εξαφανίσουν τις υπάρχουσες δυνατότητες.

Περισσότερα...
 
Βγαίνοντας στην αγορά, μικρά τυροκομεία

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Την Παρασκευή, 15 Φεβ 2013, στις 20.00, ο φιλόξενος χώρος του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» στην Κομοτηνή ξαναζωντανεύει με τις τακτικές του δραστηριότητες, αυτή την φορά με θέμα «Προοπτικές ίδρυσης οικογενειακών τυροκομικών μονάδων στις ορεινές περιοχές, από αγρότες (κτηνοτρόφους)».

Στην συνάντηση που γίνεται για την ικανοποίηση αιτήματος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων που ενεργοποιήθηκε από ραδιοφωνική εκπομπή της Δημοσιογράφου κας Β. Μαχαίρα και φιλοξενείται από τον κ. Κ. Μπούντα, ανταποκρίθηκε ο Ζωοτέχνης κ. Δημήτρης Ρουκάς, ενώ θα συντονίζει ο κ Δημήτρης Μιχαηλίδης (δημοσιογράφος, Τεχνικός Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ).

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 12

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε