ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες


Νέοι Αγρότες
Η αναγκαία αξιοποίηση του Ζεόλιθου

Ν. Λυγερός, Γ. Χατζηγεωργίου

Ο όρος ζεόλιθος επινοήθηκε το 1756 από τον Σουηδό ορυκτολόγο Axel Fredrik Cronstedt, ο οποίος παρατήρησε ότι κατά την ταχεία θέρμανση του ορυκτού stilbite, παράγονται μεγάλες ποσότητες ατμού από το νερό, οι οποίες απορροφούνται από το ορυκτό. Βασιζόμενος σ’ αυτό το γεγονός, ονόμασε αυτό το ορυκτό zeolite, από την ελληνική λέξη ζέω (zeō), που σημαίνει βράζω και λίθος. Οι ζεόλιθοι είναι αργιλοπυριτικά μέλη μιας οικογένειας μικροπορωδών στερεών γνωστή ως μοριακά κόσκινα. Ο όρος αυτός αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη ιδιότητα, δηλαδή την ικανότητα να ταξινομούν επιλεκτικά μόρια που βασίζεται κυρίως σε μια διαδικασία αποκλεισμού μεγέθους.

Περισσότερα...
 
Ένα ακόμα βήμα η ΜΥΓΔΟΝΙΑ στον Λαγκαδά

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Έτοιμη να εγκαινιάσει το παραδοσιακό παντοπωλείο στο κέντρο του Λαγκαδά (οδός Σεραφείμ Τσακμάνη 9) είναι η Κοιν.Σ.Επ. ΜΥΓΔΟΝΙΑ, δήλωσε η πρόεδρος της ΚοινΣΕπ κα Χρυσάνθη Αλεξάνδρου (6975718664).

Μάλιστα σε ένδειξη αλληλέγγυας συμπεριφοράς στο «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ» μπορούν να φιλοξενηθούν τοπικά προϊόντα, τρόφιμα και είδη οικιακής χρήσεως που παράγονται στην περιοχή του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, των όμορων Δήμων και της ευρύτερης περιοχής.

Περισσότερα...
 
Ο Αγροτικός Τομέας στην Οικονομική Ανάπτυξη

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Την Τρίτη, 22 Ιαν 2013, στις 19.00, στην «αίθουσα νερού» Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου 1) η Ένωση Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης οργανώνει ανοικτή συζήτηση για την «συμβολή του αγροτικού τομέα στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος», με όσους ενδιαφέρονται.

Μετά την ανοικτή συζήτηση (19.00-20.30) θα ακολουθήσει συνάντηση στις 20.30 ΜΟΝΟ με τους νέους (18-40 ετών) που είναι αγρότες, για να συζητήσουν για τον προσανατολισμό των συλλογικών δραστηριοτήτων και ενεργειών των Νέων Αγροτών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης για την επόμενη τριετία.

Περισσότερα...
 
ΑγροΝέα: Pacha (!), μορφωμένος, δικαιώματα σπόρων

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Προσωπικό

Γράφω, και για να δείξω σε όσους με πλήγωσαν, ότι ζω ακόμα ..

21 Δεκ … Pacha 

Τώρα που σβήνει ο πυρετός από το «τέλος του κόσμου-21 Δεκ 2012» καταγράφουμε το μήνυμα του Προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες, πριν την 21/12/2012, για την προφητεία των Μάγιας που δεν έγραψαν για το τέλος του κόσμου, αλλά για το τέλος του παλιού κόσμου. «Σε σχέση με την 21η Δεκ 2012 σαν ημέρα καταστροφής του κόσμου θα ήθελα να επισημάνω ότι σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας η 21η Δεκ σηματοδοτεί το τέλος της “Macha” και την αρχή της“Pacha”. Αυτό σημαίνει το τέλος της ιδιοτέλειας και την αρχή της αδελφοσύνης. Το τέλος του ατομικισμού και την αρχή της συλλογικότητας. Αυτό σημαίνει το τέλος της ζωής με επίκεντρο τον άνθρωπο και την αρχή της ζωής με επίκεντρο όλους. Είναι το τέλος του μίσους και η αρχή της αγάπης. Το τέλος των ψεμάτων και η αρχή της αλήθειας .Το τέλος της θλίψης και η αρχή της χαράς. Το τέλος των διαιρέσεων και η αρχή της ενότητας». (σσ. σας θυμίζει κάτι αυτό το Πάσχα-Pacha?... Μήπως την 21η Δεκ αρχίζει να μεγαλώνει η ημέρα?).

 

Περισσότερα...
 
ΑγροΝέα: Δίκοκκο στάρι, green plastics, 2.5€/γεύμα...

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Διαχρονικό

Οι ερασιτέχνες έχτισαν την κιβωτό. Οι επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό.  

12 Ιαν 2013

2η Συνάντηση καταναλωτών με παραγωγούς του αρχαίου ελληνικού Δίκοκου Σιταριού (Triticum Dicoccum), το Σάββατο 12 Ιαν 2013 στις 11:00 στο αγρόκτημα Koukosinn στο χωριό Κούκος Κατερίνης με σκοπό την γνωριμία, μαγειρικές προτάσεις, επίσκεψη στην καλλιέργεια βιολογικού Δίκοκκου Σιταριού, γνωριμία με το φυτό, τις ανάγκες του και τις δυνατότητες του. Τέλος θα έχουμε την δυνατότητα, να προσυμφωνήσει όποιος θέλει την ποσότητα του Δίκοκκου σταριού που θα παραλάβει τέλη Ιουνίου 2013, σε τιμή παραγωγού. Δαμ. Παχόπουλος, Τ-2351083200, Κ-6947185166, damianos@koukosinn.gr, http://dicoccum-dikoko.blogspot.gr

Περισσότερα...
 
Οι Νέοι Αγρότες για το αγροτικό μέλλον

prosklisi ena kilkis 19-1-13

Το Σάββατο, 19 Ιαν 2013, στις 12.00, στο Επιμελητήριο Κιλκίς, οι Νέοι Αγρότες Κιλκίς σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κιλκίς προσκαλούν σε συνάντηση με θέμα «Κοινή Γεωργική Πολιτική και το μέλλον των αγροτών».

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 12

Leader Φθιώτιδας

biotour_od

Βασίλης Τακτικός


Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε