ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες


Νέοι Αγρότες
ΑγροΝέα: Παράνομη Υλοτομία, Αντι-κάπνισμα, Εμπορική Στέγη, Μανιτάρια & προτάσεις...
Τετάρτη, 28 Νοέμβριος 2012 09:35

του Δημήτρη Μιχαηλίδη


Διαχρονικό:

Στατιστική είναι η επιστήμη σύμφωνα με την οποία αν βάλεις τα πόδια σου στο φούρνο και το κεφάλι σου στο ψυγείο, κατά μέσο όρο θα έχεις «μια χαρά» θερμοκρασία.

Περισσότερα...
 
Προσδοκίες για αγρότες & μεταποιητές από Αρωματικά-Φαρμακευτικά
Τετάρτη, 28 Νοέμβριος 2012 09:24

Επιμέλεια Δημήτρης Μιχαηλίδης

 

1. Περίληψη 

Μετά τις ραγδαίες μεταβολές στην αγροτική οικονομία και της Νέας ΚΑΠ θα μπορούσαν άραγε τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά να αποτελέσουν, μια πολύ  δυναμική εναλλακτική καλλιέργεια για τους Έλληνες αγρότες; Η απάντηση είναι θετική ιδιαίτερα για τις ημιορεινές αλλά και τις εύφορες πεδινές καλλιεργούμενες περιοχές. Πράγματι με τη μείωση των επιδοτήσεων οι αγρότες θα αναγκαστούν να αναλάβουν σοβαρές και έντονες προσπάθειες μέσω κλαδικών φορέων προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.

Περισσότερα...
 
Οι γυναίκες ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης


Την Πέμπτη, 22 Νοε 2012, στις 09.30, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace (Θεσ/νίκη, Μοναστηρίου 305), οργανώνεται η εκδήλωση «ΕΞΟΔΟΣ από την ΚΡΙΣΗ: οι γυναίκες ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ», από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Περισσότερα...
 
Internet για τους αγρότες

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης


Το Σάββατο, 24 Νοε 2012, στις 17.30, στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Μέγαρα Αττικής, οργανώνεται η εκδήλωση «Το μελλοντικό internet και οι νέες τεχνολογίες ως μέσο εξυπηρέτησης του αγρότη», από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων (Ο.Π.), την Ένωση Νέων Αγροτών Αττικής και τους Συλλόγους Λαχανοκηπουρών Μεγάρων.

Περισσότερα...
 
Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στα Μέγαρα

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης


Την Δευτέρα, 26 Νοε 2012, στις 19.00, στην Πάχη Μεγάρων (παιδότοπος «Γοργόνες & Μάγκες», 22960 28989), οργανώνεται συνάντηση-συζήτηση με θέμα «Γυναικεία Αγροτική Επιχειρηματικότητα», σε συνεργασία με την Ένωση Νέων Αγροτών Αττικής.

Ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης θα συντονίζει την συζήτηση και θα προσεγγίσει το θέμα σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις.

Περισσότερα...
 
Επιστροφή στη φύση: Οικοκοινότητες ή οικοχωριά: Το πρώτο οικοχωριό στην Εύβοια

Γράφει η Λένα Κατσίμπρα
Γεωγράφος, M.Sc.

Με τον όρο οικοκοινότητες (ecovillages ή ecomunicipallities) νοούνται οι κοινότητες που παρουσιάζουν λόγω της κοινωνικής, οικονομικής και οικολογικής τους οργάνωσης (μεθόδους κατασκευής, λειτουργίας και των δηλωμένων τους στόχων) κάποια σημαντικά διαφοροποιά χαρακτηριστικά από το μέσο όρο των ανθρώπινων κοινοτήτων σε μία ευρύτερη περιοχή προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα τέτοιων κοινοτήτων που έχουν δομηθεί από την αρχή ή αναδομηθεί σε υπάρχουσα υποδομή και τα οποία διατείνονται ότι λειτουργούν ως ισχυρά εναλλακτικά εργαλεία αειφορικής ανάπτυξης. Οικοκοινότητες υπάρχουν πολλές σε όλα τα σημεία του πλανήτη, αλλά το κίνημα των οικοκοινοτήτων που αναπτύχθηκε κυρίως στη Βόρειο Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη, πρόσφατα γνωρίζει μία ραγδαία άνθηση κυρίως ως αντίδραση στις διεθνείς πολιτικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές εξελίξεις [1].

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 12

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε