ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες


Νέοι Αγρότες
Γιατί βιολογικός οίνος και όχι κρασί από αμπέλια βιολογικής γεωργίας;

Γράφει η Ευαγγελία Κωτσοβίνου
Γεωπόνος, Γ.Π.Α,
M.Sc.

Στην υγεία μας!

Το κρασί είναι ένα προϊόν το οποίο συνοδεύει τα γεύματά μας ευχάριστα, προσδίνοντας οφέλη, κατά τους αρχαίους ημών προγόνους «το τερπνόν μετά του ωφελίμου».

Το βιολογικό κρασί και όχι απλώς το κρασί παραγόμενο από βιολογικής καλλιέργειας αμπέλια είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμο για την καρδιά μας, όταν βεβαίως καταναλώνεται με μέτρο «παν μέτρο άριστον», ας μην το ξεχνάμε αυτό… Οι Αρχαίοι Έλληνες έπιναν το κρασί αναμειγνύοντας το με νερό, σε αναλογία συνήθως 1:3 (ένα μέρος οίνου προς τρία μέρη νερού), για να μετριαστεί κάπως η ζαλάδα που μας προκαλεί αν ξεπεράσουμε το μέτρο.

Περισσότερα...
 
Ο ρόλος και η σημασία της οργάνωσης της ψηφιακής πληροφορίας για την προώθηση-εξέλιξη της βιολογικής γεωργίας

Γράφει ο Αθανάσιος Κόκκοτος

Διαχειριστής περιβάλλοντος-Περιβαλλοντολόγος

Παρά την ύπαρξη και την εξάπλωση που έχει γνωρίσει το διαδίκτυο τα τελευταία 20 χρόνια, καμία ουσιαστική και οργανωμένη πληροφορία δεν υπάρχει σχετικά με το θέμα της βιολογικής γεωργίας στον Ελληνικό ιστοχώρο. Πώς μπορεί να γίνει μια τέτοια οργάνωση της ψηφιακής πληροφορίας προς όφελος της διάδοσης-βελτιστοποίησης των πρακτικών της βιολογικής γεωργίας;

Περισσότερα...
 
Βιώσιμη και ανταγωνιστική κτηνοτροφία

Επιμέλεια: Μαντζαβρά Κωνσταντίνα, Πολιτικός Επιστήμων

Τι πρέπει να κάνει ο ίδιος ο κτηνοτροφικός κλάδος για να έχει μέλλον; Όσοι ασχοληθούν σοβαρά θα δώσουν μόνοι τους λύση και δε θα έχουν την ανάγκη κάθε φορά, για να επιζήσουν οι επιχειρήσεις τους, να τρέχουν προς το κράτος για βοήθεια, που τώρα έτσι και αλλιώς δε μπορεί, να ζητά αυξήσεις τιμών πώλησης, άτοκα δάνεια, μειώσεις κόστους ζωοτροφών, μειώσεις φορολογίας, επιδοτήσεις κ.τ.λ.

Περισσότερα...
 
Ευνοϊκές συνθήκες για επιστροφή στην ύπαιθρο

Eπιμέλεια: Ευαγγελία Κωτσοβίνου,

Γεωπόνος, ΓΠΑ, Μ.Sc.

Ποιοί παράγοντες οδηγούν και πάλι στο χωράφι;

Πιο ευνοϊκή από κάθε άλλη στιγμή είναι η τωρινή για επιστροφή στην ύπαιθρο, για μια σειρά από λόγους. Το ενδιαφέρον για το… χωράφι είναι πλέον δεδομένο και αυτό πιστοποιεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το κλίμα συντηρεί και η Τράπεζα της Ελλάδος με σχετική της έκθεση, που κάνει λόγο για αύξηση του αγροτικού πλούτου.

Περισσότερα...
 
Βότανα για υγεία & φυσική αντοχή

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Την Πέμπτη, 15 Νοε 2012, στις 19.00, στον πολυχώρο «Γοργόνες & Μάγκες» στην Πάχη Μεγάρων (22960 28989) ο βοτανολόγος Δρ Νικόλαος Σαμαρίδης θα μιλήσει με θέμα «Βότανα για υγεία και φυσική αντοχή».

Με την αλλαγή του κλίματος, λόγω φθινοπώρου, ο οργανισμός του ανθρώπου παρουσιάζει ιδιαίτερες ευαισθησίες και ανάγκες προσαρμογής, που μπορούν να υποστηριχθούν με κατάλληλες αντιδράσεις.

Ο σύγχρονος τρόπος διατροφής έχει απομακρύνει από τις φυσικές πηγές άντλησης «δύναμης» για την αντιμετώπιση των νέων καταστάσεων.

Περισσότερα...
 
Πετυχημένες Πρακτικές Νέων Αγροτών

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ προσφέρει σε όλους όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν τα αγροτικά επαγγέλματα (γεωργός, κτηνοτρόφος, ψαράς και δασοκόμος) την ευκαιρία να δουν και να συζητήσουν με τους πρωταγωνιστές παραγωγής πλούτου στην Ελλάδα, τους Νέους Γεωργούς, σε περίπτερο μέσα στην Zootechnia (Θεσσαλονίκη, 7-10 Φεβ 2012), με την μορφή ενός εκθεσιακού αγροτικού «χωριού», του χωριού ΑΓΡΟΡΑΜΑ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του διευρυμένου Διοικητικού της Συμβουλίου της ΠΕΝΑ, που έγινε στις 11/11/2012, στο Λιτόχωρο, Πιερίας.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 12

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε