ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες


Νέοι Αγρότες
Σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία από την ΔΗΩ

Αθήνα, 14 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία (Community Supported Agriculture)

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε στο Εcofestival το σεμινάριο για την Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία στην Ευρώπη (Community Supported Agriculture), η ΔΗΩ συνεχίζει τη προσπάθεια για τη διάδοση των ιδεών της με μια σειρά σεμιναρίων στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται στα πλαίσια των δράσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Grundtvig «CSA for Europe» και σκοπός είναι να ενημερωθεί το ελληνικό κοινό για την Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία, η οποία έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και κάνει πλέον τα πρώτα βήματά της και στην Ελλάδα.

Τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν είναι τα εξής:

Σάββατο , 19 Μαΐου, στην Κομοτηνή, στο ΚΕ.Γ.Ε. «Δήμητρα» στις 9.001

Κυριακή , 20 Μαΐου, στα Γιαννιτσά, στις εγκαταστάσεις του πολυχώρου του Κέντρου Ιππικής Τέχνης Πέλλας, στις 13.00

Δευτέρα, 21 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ,  Κτίριο ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ (κόκκινο κτίριο Επιτροπής Ερευνών), 3ης Σεπτεμβρίου – Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ, στις 18.00

Περισσότερα...
 
Η Βόρεια Εύβοια ανασυντάσσει την κοινωνία της

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 16-1-2012

 

 Το ΣαββατοΚύριακο 14 και 15 Ιαν 2012, στο Λύκειο Ιστιαίας, η Διασυλλογική προσπάθεια των Πολιτιστικών Συλλόγων Βόρειας Εύβοιας πρόσφερε μια ευκαιρία για ποιο αισιόδοξο 2012 και κυρίως ποιο αισιόδοξο μέλλον.

Η προσεγμένη ζεστή αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ιστιαίας γέμισε με πολίτες που ήρθαν από πολύ μακριά (από Θεσσαλονίκη, από Αθήνα, από Άστρος Κυνουρίας, από Κάρυστο, από Χαλκίδα, από Ροβιές, από Βοιωτία κλπ) που ήρθαν όχι για να πουν κάτι ή απλά να ακούσουν , αλλά κυρίως για να συμμετέχουν στην τοπική κοινωνική ζύμωση. Όπως την προσδιόρισε η διασυλλογική ομάδα το περιβάλλον, στο οποίο ζούμε όλοι μαζί, δέχεται πιέσεις

Περισσότερα...
 
Καλλιέργεια-Τυποποίηση-Προώθηση Αγροτικών Προϊόντων
 

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 17/1/2012

Το Σάββατο, 21 Ιαν 2012, στις 11.00, στο Ζάππειο (στην Αθήνα, στον χώρο που δημιούργησε με κληροδότημα ο Ζάππας για να γίνονται Εκθέσεις και εκδηλώσεις για την ελληνική γεωργία) οργανώνεται το 1ο Επιμορφωτικό Συνέδριο Αγροτικών Προϊόντων «Καλλιέργεια-Τυποποίηση-Προώθηση».

Στον πρώτο θεματικό κύκλο «Καλλιέργειες με την μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία και ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο» περιλαμβάνονται εισηγήσεις για τα: Χρηματοδοτικά Προγράμματα, Kαινοτόμες δράσεις για Νέους Αγρότες, Η άποψη των Συνεταιρισμών, Οι πιστοποιήσεις βιολογικών καλλιεργειών-εκτροφών, Επιτυχημένα παραδείγματα κερδοφόρων καλλιεργειών, Δυναμικά … φυτά, ...παραγωγοί κρόκου, ....παραγωγοί πούρων, ...παραγωγοί βοτάνων και επενδύσεις στα αρωματικά φυτά και βότανα.

Περισσότερα...
 
Η βασιλόπιττα των Νέων Αγροτών Σερρών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-1-2012

 Την γνωστή-τακτική τους Δευτέρα, 23 Ιαν 2012, στις 20.00, στα γραφεία τους στην Μεσοκώμη, Δήμου Εμμ. Παπά, επέλεξαν οι Νέοι Αγρότες Σερρών για να ανταλλάξουν ευχές για το 2012-Διεθνές Έτος Συνεργατισμού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών κ. Παναγιώτης Γκιοργκίνης, επισημαίνει ότι η νέα χρονιά, εν μέσω οικονομικής θύελλας, απαιτεί από όσους θέλουν και μπορούν να έχουν μέλλον στον αγροτικό κόσμο, μαζί με όλα τα άλλα, επαγρύπνηση. Κατά την διάρκεια του 2012 θα αποφασισθούν από την Ευρωβουλή και την Ευρ. Επιτροπή οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την Κοινή Γεωργική Πολιτική 2014-2020.

Περισσότερα...
 
Ανακοίνωση-Πρόσκληση 16-1-2012
Προς: Συλλόγους Σερρών, αγρότες και κάθε ενδιαφερόμενο.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κοινωνικό Δίκτυο Πολιτών» και η Αγροτική Συνδικαλιστική Οργάνωση «Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών», σας καλούν σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η ΚΟΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2014-2020»

Την Παρασκευή, 27 Ιαν 2012, στις 19.00, ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης (Δημοσιογράφος, τεχνικός σύμβουλος της Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ), θα ενημερώσει αγρότες και κατοίκους της υπαίθρου για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινή Γεωργική Πολιτική-ΚΓΠ, στο Χείμαρρο Σερρών (κατάστημα κ. Μαυρομάτη).

Περισσότερα...
 
Οικιακή κομποστοποίηση

Η παρασκευή κομπόστ θα ωφελήσει τον κήπο μας, την υγεία μας, το περιβάλλον και την τσέπη μας. Τον κήπο, επειδή παράγεται ένας εξαιρετικός παράγοντας εδαφικής γονιμότητας.

Την υγεία μας, επειδή η χρήση του φυσικού χούμου οδηγεί στην παραγωγή προϊόντων άριστης ποιότητας.

Το περιβάλλον, επειδή συντελούμε στην εξυγίανση της φύσης και στη δέσμευση των ισχυρών οργανικών αποβλήτων από την πρωτογενή παραγωγή. Την τσέπη μας, επειδή δεν αγοράζουμε από το εμπόριο.

Το κομπόστ βελτιώνει τη δομή του εδάφους και την υδατοικανότητα και προστατεύει τα φυτά από ασθένειες. Σε πολλές χώρες, αντί για το κάψιμο των κλαδιών, το κομπόστ τραβά το ενδιαφέρον ακόμα και όσων δεν είναι αγρότες και θέλουν να μειώσουν τον όγκο για μερικές κατηγορίες απορριμμάτων.

Κατά μέσο όρο, το μισό του όγκου των αποβλήτων ενός νοικοκυριού μπορεί να κομποστοποιηθεί. www.georythmiki.gr

Άρθρο απο τα Αγρο Νέα του Δημήτρη Μιχαηλίδη

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 12 από 12

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε